Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Liefhebbers profiteren van de voordelen van soja én haver"
Nieuw van Provamel: plantaardige variatie op yoghurt Soja-Haver

Tholen - De plantaardige variatie op yoghurt Soja-Haver is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Provamel. Zoals uit de naam al blijkt bevat dit plantaardige alternatief voor yoghurt naast biologische soja ook biologische haver. "Hierdoor is dit product niet alleen rijk aan eiwitten maar ook een bron van vezels. Twee belangrijke ingrediënten voor veganisten", vertelt Floris l'Ami, vertegenwoordiger bij Provamel. De eerste reacties van winkeliers en consumenten zijn positief, zo geeft hij aan. "De plantaardige variatie op yoghurt soja-haver loopt hierdoor zogezegd 'al goed mee'."
 


Volgens Floris is er bewust voor gekozen om naast soja ook haver in dit product te verwerken. "Volledige havermoutvarianten zijn qua structuur vaak minder aantrekkelijk. Door soja toe te voegen kunnen we de voor Provamel kenmerkende zachte structuur behouden. De liefhebbers profiteren meteen van de voordelen van haver en soja."
 
Eerder dit jaar introduceerde Provamel twee andere plantaardige variaties op yoghurt. Hierbij ging het om de niet alledaagse smaken 'limoen-melisse' en 'sinaasappel-rooibos'. "Dit biedt alle mogelijkheden tot variatie. We krijgen hier dan ook erg positieve reacties op, zowel vanuit winkels als vanuit consumenten." 
 

Links de variant met sinaasappel-rooibos en rechts die met limoen-melisse.

Floris erkent dat de markt voor plantaardige producten sterk groeiende is. "Er komen steeds meer spelers bij, met heel veel innovaties. De markt is flink in beweging. Provamel is in 1983 begonnen, in 34 jaar werden er ruim 60 producten succesvol op de markt gezet. En in de toekomst zal dit aantal nog verder toenemen."
 
Voor meer informatie:
 
Leonie Hereijgers
Provamel
Hoge Mosten 22
4822 NH Breda
076-5967070
www.provamel.com

Publicatiedatum: 14-12-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteïnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 Vegetariërsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariërs naar de biologische slager
8-3-2018 KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees
7-3-2018 'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creëren
5-3-2018 "Consumenten kopen graag voeding waar zeewier in zit"
5-3-2018 Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
1-3-2018 "Veel variatie mogelijk met seitan"
30-1-2018 ‘Kaas’ van amandelen en cashewnoten
26-1-2018 "Zeewier maakt samenleving duurzamer"
23-1-2018 Diverse bio-partners voor De Nationale Week Zonder Vlees
16-1-2018 "Miljarden nodig voor transitie naar plantaardig voedsel"
12-1-2018 "Laten zien hoe veelzijdig Bertyn seitan is"
8-1-2018 Jackfruit: ontdekking voor de Vegan keuken
3-1-2018 Vegetarisch keurmerk met 75% gegroeid
28-11-2017 Vivera hervat werkzaamheden na brand

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *