Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EC geen bezwaar tegen steunmaatregelenpakket België fipronilcrisis

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) roept Nederlandse politici op hun eerdere standpunt te heroverwegen nu de Europese Commissie (EC) erkent dat de fipronilcrisis een 'uitzonderlijke gebeurtenis' is en geen bezwaar wordt gemaakt tegen de steunmaatregelen die de federale regering van Belgiƫ heeft uitgewerkt. Het licht wordt met andere woorden bij de zuiderboeren op groen gezet voor de uitbetaling van het maatregelenpakket (waarvoor daar 21,8 miljoen euro is gereserveerd). Nederlandse politici waren er van overtuigd dat de EC het als staatssteun zou beoordelen.

Nu dit niet het geval is, kan een deel van het debat van 24 augustus wellicht nog eens worden gevoerd. Als de EC vindt dat de schade van de door de door fipronilfraude gedupeerde pluimveehouders niet als normaal ondernemersrisico moet worden gezien, verandert in Nederland deze zienswijze mogelijk ook snel.

De eerste prioriteit is oplossingen voor de knelpunten met fipronilmest en eieren uit stallen waar de kippen een detox-dieet hebben gedaan. Niet laten verzenden van facturen voor bemonstering en analyses door de NVWA, is alvast een mooi gebaar wat de overheid voor deze fipronil-gedupeerden in Nederland kan doen, vindt de NVP. 

Bron: Nederlandse Vakbond Pluimveehouders
Publicatiedatum: