Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Liever geen overschot na feestdagen"
Biologische speculaas het hele jaar door

Tholen - Sinterklaas is alweer terug in Spanje, maar de biologische speculaas ligt nog in de winkel. Er wordt door steeds meer bakkers ingespeeld op de feestmaand december. De vraag vanuit de consument trekt aan, zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Ondernemers zijn desondanks voorzichtig, omdat zij willen voorkomen dat ze met grote overschotten kampen. Dat verschilt overigens per productgroep. 

Zo ligt bij Billy's Farm de speculaas het hele jaar door in de schappen: "Wij voeren speculaas het hele jaar door", aldus Sander Bil. "Volgranen Speculoos en Spelt Speculoos zijn recepten die al sinds het ontstaan van Billy's Farm in gebruik zijn. In de sinterklaasperiode is er veel vraag naar deze producten, maar we zijn vooral blij dat we dit product jaarrond kunnen verkopen. Op deze manier zitten we niet met overschotten na Oud & Nieuw, doordat de vraag vanuit de consumenten naar de producten dan inzakt. Daarnaast gaan wij in 2018 aan de slag met een koek geÔnspireerd op de taai taai, die we ook het hele jaar door willen aanbieden. Deze verwachten we dan in oktober van 2018 te introduceren" vervolgt Sander. 

Op de kerstperiode wordt heel wat minder ingespeeld, meldt een vertegenwoordiger van online webshop Ecomarkt. "Vaak blijven de producten specifiek gerelateerd aan de sinterklaas- of kerstperiode liggen en dat risico willen veel ondernemers voorkomen."

Voor meer informatie: info@billysfarm.nl / www.billysfarm.nl

Publicatiedatum: 8-12-2017
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Okť FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *