Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Liever geen overschot na feestdagen"
Biologische speculaas het hele jaar door

Tholen - Sinterklaas is alweer terug in Spanje, maar de biologische speculaas ligt nog in de winkel. Er wordt door steeds meer bakkers ingespeeld op de feestmaand december. De vraag vanuit de consument trekt aan, zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Ondernemers zijn desondanks voorzichtig, omdat zij willen voorkomen dat ze met grote overschotten kampen. Dat verschilt overigens per productgroep. 

Zo ligt bij Billy's Farm de speculaas het hele jaar door in de schappen: "Wij voeren speculaas het hele jaar door", aldus Sander Bil. "Volgranen Speculoos en Spelt Speculoos zijn recepten die al sinds het ontstaan van Billy's Farm in gebruik zijn. In de sinterklaasperiode is er veel vraag naar deze producten, maar we zijn vooral blij dat we dit product jaarrond kunnen verkopen. Op deze manier zitten we niet met overschotten na Oud & Nieuw, doordat de vraag vanuit de consumenten naar de producten dan inzakt. Daarnaast gaan wij in 2018 aan de slag met een koek geÔnspireerd op de taai taai, die we ook het hele jaar door willen aanbieden. Deze verwachten we dan in oktober van 2018 te introduceren" vervolgt Sander. 

Op de kerstperiode wordt heel wat minder ingespeeld, meldt een vertegenwoordiger van online webshop Ecomarkt. "Vaak blijven de producten specifiek gerelateerd aan de sinterklaas- of kerstperiode liggen en dat risico willen veel ondernemers voorkomen."

Voor meer informatie: info@billysfarm.nl / www.billysfarm.nl

Publicatiedatum: 8-12-2017
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling
17-11-2017 Exclusief in BelgiŽ: bio-marsepein van HygiŽna
16-11-2017 Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
10-11-2017 Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
9-11-2017 Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
6-11-2017 Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
3-11-2017 Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
27-9-2017 Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *