Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

D66 pleit voor kringlooplandbouw

"Sleutel tot vernieuwing in herdefinitie veevoer"

Vandaag en morgen bespreekt de Tweede Kamer de begroting van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot van D66 pleit voor een overgang naar wat hij noemt de 'kringlooplandbouw', een landbouwvorm die is ontleend aan de principes van een circulaire economie: veel hergebruik en een duurzame productie. Het voorstel kan volgens hem rekenen op steun van de coalitiepartijen. 

De Groot vindt dat de definitie van veevoer, "de wijze waarop we onze dieren voeren", aan herziening toe is. Hij stelt voor te denken in termen van reststromen, door gebruik te maken van bedrijfsmatige groente- en plantenresten en in alternatieve voedselbronnen, zoals het voeren van op compost gekweekte insecten aan kippen. Nu is dat laatste nog niet toegestaan in de landbouw. Verder wil de minister de strijd aangaan met het gebruik van kunstmest, dat hij omschrijft als een eindige grondstof die niet in een gezonde kringloop past.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Kies hierbij s.v.p. voor grondgebonden landbouw, met koeien die met minder goed voer uit de voeten kunnen, dus geen koeien die per se 10.000 kg melk willen of moeten geven. Red onze authentieke en inmiddels zeldzame Nederlandse rundveerassen Blaarkop, FH en MRIJ als prima melkkoe met een sober rantsoen!
Zwanet Faber, Drachten - 2017/12/06 15:07:19.000© BioJournaal.nl 2018