Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam

Afvalinzamelingsbedrijf GroenCollect en duurzaam verpakkingsbedrijf Bio Futura slaan de handen ineen om op een praktische en duurzame wijze de afvalinzameling te verzorgen voor horecagelegenheden in het centrum van Rotterdam.

Duurzame afvalinzameling- en verwerking

GroenCollect werd in november 2016 opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan een schone en sociale stad. Het bedrijf richt zich op het zo duurzaam mogelijk inzamelen en verwerken van afval en streeft er tegelijkertijd naar om bij te dragen aan een sociale omgeving. Dit hoopt zij te bewerkstelligen door te rijden met elektrisch vervoer, personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten en de ingezamelde materialen een nieuw leven te geven. GroenCollect werkt daarnaast samen met zusterbedrijf Stadsgas aan het plaatsen van biovergisters in de lokale omgeving. Met deze vergisters kan organisch afval worden omgezet in biogas, waar vervolgens mee gekookt kan worden ťn gebouwen mee verwarmd worden. Voorheen werd er vooral afval ingezameld bij fruithandelaren, maar vanaf heden verzorgt GroenCollect, in samenwerking met Bio Futura, ook de inzameling van afval bij horecagelegenheden.


 

Schone containers in de keuken door biozakken

Op dit moment wordt nog vee horeca-afval ingezameld door middel van zwaar dieselvervoer, wat zorgt voor de nodige CO2-uitstoot in de stad. Daarnaast worden de ingezamelde materialen vaak als waardeloos gezien en  eindigen daarom in verbrandingscentrales. GroenCollect hoopt een eind te maken aan deze inefficiŽnte manier van afval inzamelen en verwerken. Er was ťťn belangrijke voorwaarde voor de duurzame afvalinzameling bij horecagelegenheden: het werkproces in de keuken mag niet worden bemoeilijkt.De GroenCollect containers van 85 liter zijn dan ook gemakkelijk onder het werkblad in de keuken te plaatsen. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken; want voorzien van biologisch afbreekbare containerzakken van Bio Futura. Dit bedrijf is gespecialiseerd in duurzame disposables en verpakkingen en heeft als doel zoveel mogelijk olieplastics te vervangen door biobased en composteerbare alternatieven. Bio Futura beoogt net als GroenCollect alle materialen zo goed mogelijk te hergebruiken en de vrijgave van CO2 te minimaliseren. Samen hopen de twee bedrijven de inzameling van horeca-afval in de stad Rotterdam op praktische wijze te verduurzamen en zich op deze manier sterk te maken voor een schone en sociale stad.Vrijdag 8 december wordt de nieuwe dienst gelanceerd middels een feestelijke borrel in de kas van stadsboerderij 'Uit Je Eigen Stad' te Rotterdam (16:00 uur. Locatie: Marconistraat 39, 3029 AG Rotterdam).
 
Tijdens deze middag zal een korte presentatie worden gegeven over de nieuwe dienst die GroenCollect in samenwerking met Bio Futura aanbiedt met na afloop een hapje en een drankje. 

Voor meer informatie: www.biofutura.nl en www.groencollect.nl

Publicatiedatum: 5-12-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

23-5-2018 Studenten starten biologische saladebar
23-5-2018 Biologisch diner tijdens huwelijk prins Harry en Meghan
17-5-2018 Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar
9-5-2018 EKO-certificaat zilver voor Mr. & Mrs. Watson
8-5-2018 Kindermaaltijden Jamie Oliver bevatten meer calorieŽn en vet dan fastfood
7-5-2018 "Werken volgens 'no waste'-principe houdt me scherp"
7-5-2018 3x vegetarisch en vegan eten in Londen
3-5-2018 Museumrestaurant Schokland vernieuwd
3-5-2018 Biologisch Patatje Vrede en een bijzondere familiegeschiedenis
3-5-2018 Restaurant Water en Brood gaat weer open
2-5-2018 Bartrends: biologische groentencocktails
1-5-2018 Vriendinnen gaan los in de keuken met biologisch fingerfood
30-4-2018 Folder wijst toeristen op bio-adressen in Gouda
26-4-2018 "Nu serveren we geen voer meer maar voeding"
24-4-2018 Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *