Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam

Afvalinzamelingsbedrijf GroenCollect en duurzaam verpakkingsbedrijf Bio Futura slaan de handen ineen om op een praktische en duurzame wijze de afvalinzameling te verzorgen voor horecagelegenheden in het centrum van Rotterdam.

Duurzame afvalinzameling- en verwerking

GroenCollect werd in november 2016 opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan een schone en sociale stad. Het bedrijf richt zich op het zo duurzaam mogelijk inzamelen en verwerken van afval en streeft er tegelijkertijd naar om bij te dragen aan een sociale omgeving. Dit hoopt zij te bewerkstelligen door te rijden met elektrisch vervoer, personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten en de ingezamelde materialen een nieuw leven te geven. GroenCollect werkt daarnaast samen met zusterbedrijf Stadsgas aan het plaatsen van biovergisters in de lokale omgeving. Met deze vergisters kan organisch afval worden omgezet in biogas, waar vervolgens mee gekookt kan worden Ún gebouwen mee verwarmd worden. Voorheen werd er vooral afval ingezameld bij fruithandelaren, maar vanaf heden verzorgt GroenCollect, in samenwerking met Bio Futura, ook de inzameling van afval bij horecagelegenheden.


 

Schone containers in de keuken door biozakken

Op dit moment wordt nog vee horeca-afval ingezameld door middel van zwaar dieselvervoer, wat zorgt voor de nodige CO2-uitstoot in de stad. Daarnaast worden de ingezamelde materialen vaak als waardeloos gezien en  eindigen daarom in verbrandingscentrales. GroenCollect hoopt een eind te maken aan deze inefficiŰnte manier van afval inzamelen en verwerken. Er was ÚÚn belangrijke voorwaarde voor de duurzame afvalinzameling bij horecagelegenheden: het werkproces in de keuken mag niet worden bemoeilijkt.



De GroenCollect containers van 85 liter zijn dan ook gemakkelijk onder het werkblad in de keuken te plaatsen. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken; want voorzien van biologisch afbreekbare containerzakken van Bio Futura. Dit bedrijf is gespecialiseerd in duurzame disposables en verpakkingen en heeft als doel zoveel mogelijk olieplastics te vervangen door biobased en composteerbare alternatieven. Bio Futura beoogt net als GroenCollect alle materialen zo goed mogelijk te hergebruiken en de vrijgave van CO2 te minimaliseren. Samen hopen de twee bedrijven de inzameling van horeca-afval in de stad Rotterdam op praktische wijze te verduurzamen en zich op deze manier sterk te maken voor een schone en sociale stad.



Vrijdag 8 december wordt de nieuwe dienst gelanceerd middels een feestelijke borrel in de kas van stadsboerderij 'Uit Je Eigen Stad' te Rotterdam (16:00 uur. Locatie: Marconistraat 39, 3029 AG Rotterdam).
 
Tijdens deze middag zal een korte presentatie worden gegeven over de nieuwe dienst die GroenCollect in samenwerking met Bio Futura aanbiedt met na afloop een hapje en een drankje. 

Voor meer informatie: www.biofutura.nl en www.groencollect.nl

Publicatiedatum: 5-12-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-2-2018 Vegan winkel en biologische lunchroom in Gouda geopend
8-2-2018 Bio-fastfoodketen The Barn vˇˇr de zomer naar 8 vestigingen
5-2-2018 "Groeiende vraag vanuit horeca en catering"
30-1-2018 De Kas wederom 'Beste Biologische Restaurant'
23-1-2018 Daphne bio(m)ijsje ge´ntroduceerd tijdens de Bio-beurs
16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *