Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Producten worden op aanvraag met de hand gemaakt"
Zuid-Afrikaans bos groeit dankzij Oh-lief

Tholen - Op vakantie in Zuid-Afrika maakte Esther Soulier-Seiffers kennis met Oh-lief. Oh-lief heeft een verzorgingslijn speciaal voor baby's, evenals diverse bodyproducten voor volwassenen. De producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke en biologische ingrediŽnten. Esther was zo enthousiast over de producten dat ze besloot deze naar Nederland te halen. "Ik las in een tijdschrift in Zuid-Afrika over Oh-lief. Omdat ik zwanger was van mijn eerste kindje heb ik toen bij een winkel in Kaapstad de Babybox aangeschaft. Ik was meteen onder de indruk. Het klopt helemaal, zowel qua ingrediŽnten als filosofie. De producten zijn zo puur. De balsems bevatten bijvoorbeeld helemaal geen conserveringsmiddelen, deze zou je zelfs kunnen eten", aldus Esther.Ze is tien jaar actief geweest in de reguliere cosmetica en wilde graag iets voor zichzelf beginnen. "Daarom heb ik de producenten van Oh-lief gecontacteerd om te vragen of ze al een partner in Nederland hadden. Dat ben ik uiteindelijk geworden. Het contract is vorig jaar afgesloten."

Met de hand gemaakt

De naam Oh-lief is een woordspeling van de Zuid-Afrikaanse taal. "Het verwijst naar olijfolie en liefde, de twee belangrijkste ingrediŽnten van de Oh-lief producten. Hier voegen ze natuurlijke en biologische ingrediŽnten zoals bijenwas en lavendel aan toe. Alle producten van Oh-lief zijn gecertificeerd door de Britse Soil Association en ze worden allemaal met de hand gemaakt. Dit gebeurt op aanvraag in de fabriek in Kaapstad. Hierdoor wordt dus niets verspild. Het feit dat de producten met de hand geproduceerd worden zorgt lokaal voor meer werkgelegenheid." Ze geeft aan dat het gehele baby-assortiment populair is, maar vooral naar de 'bum balm' is veel vraag. "Deze billencrŤme bevat olijfolie, bijenwas en lavendelolie. Vaak bevatten deze middelen onder meer zinkzalf. Oh-lief biedt hiervoor een heel natuurlijk alternatief. In de zomermaanden is er veel vraag naar de insectenbalsem en veel mensen gebruiken de Oh-lief Babywax om hun baby een massage te geven."Boom cadeau

De giftbox van Oh-lief is genomineerd voor een Baby Innovation Green Award. De winnaar hiervan wordt tijdens de Negenmaandenbeurs 2018 bekend gemaakt. Achter de aankoop van deze Babybox zit een speciaal verhaal. "Oh-lief is partner van Greenpop, de organisatie achter onder meer een 'reforesting'-project in Gansbaai. Per verkochte box plant Oh-lief een boom aan in een bos in Gansbaai. In de box zit de GPS-code van de boom. Hiermee kan je via Google Earth de plek waar de boom staat vinden. Dit is dus meteen een symbolisch geschenk voor de baby." Esther brengt zelf binnenkort een bezoek aan het bos en de fabriek van Oh-lief. "Het lijkt me heel speciaal om dit allemaal met eigen ogen te kunnen zien."Voor meer informatie:

Esther Soulier-Seiffers
I Love Organics
Esther@iloveorganics.nl
www.ohlief.nl

Publicatiedatum: 7-12-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

14-2-2018 "Schoonmaakindustrie houdt fabels al generaties lang in stand"
12-2-2018 Purple Light: Limited Edition van Dr. Hauschka
9-2-2018 "Nieuwe groeifase voor duurzame cosmetica dankzij Amazon"
8-2-2018 Nieuwe Botanique lichaamsverzorging
6-2-2018 "Bewustzijn over natuurlijke verzorgingsproducten blijft achter"
31-1-2018 Driedubbel prijs met biologische Argan-handcrŤme
17-1-2018 Pieter Hofland: "Vijf jaar geleden werd ik nog uitgelachen"
16-1-2018 Mannenverzorgingslijn Kaerel skin care debuteert op Bio-beurs
11-1-2018 Zwarte tandpasta voor wittere tanden?
8-1-2018 AloŽ Vera-producten van Excealoe nieuw op Bio-beurs
22-12-2017 Apothekers en salons maken vergroeningsslag door
22-12-2017 OshaKits.com introduceert bioafbreekbare desinfectiemateriaal
6-12-2017 "Badkamerritueel is veranderd"
5-12-2017 Formule Shangri-La vernieuwd
22-11-2017 OliŽn Tisserand Aromatherapy krijgen nieuw design
3-11-2017 Green Soap Company neemt Driehoek over van Unilever
2-11-2017 Ecodenta nieuw bij UniPharma
31-10-2017 …minence Organic Skin Care gaat terug naar de oorsprong
30-10-2017 Verzorgingsmerk Bubbles leert kinderen over milieu-impact
19-10-2017 Bio-massageolie uit Lapland voor therapeuten en thuisgebruik

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *