Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Producten worden op aanvraag met de hand gemaakt"
Zuid-Afrikaans bos groeit dankzij Oh-lief

Tholen - Op vakantie in Zuid-Afrika maakte Esther Soulier-Seiffers kennis met Oh-lief. Oh-lief heeft een verzorgingslijn speciaal voor baby's, evenals diverse bodyproducten voor volwassenen. De producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke en biologische ingrediŽnten. Esther was zo enthousiast over de producten dat ze besloot deze naar Nederland te halen. "Ik las in een tijdschrift in Zuid-Afrika over Oh-lief. Omdat ik zwanger was van mijn eerste kindje heb ik toen bij een winkel in Kaapstad de Babybox aangeschaft. Ik was meteen onder de indruk. Het klopt helemaal, zowel qua ingrediŽnten als filosofie. De producten zijn zo puur. De balsems bevatten bijvoorbeeld helemaal geen conserveringsmiddelen, deze zou je zelfs kunnen eten", aldus Esther.Ze is tien jaar actief geweest in de reguliere cosmetica en wilde graag iets voor zichzelf beginnen. "Daarom heb ik de producenten van Oh-lief gecontacteerd om te vragen of ze al een partner in Nederland hadden. Dat ben ik uiteindelijk geworden. Het contract is vorig jaar afgesloten."

Met de hand gemaakt

De naam Oh-lief is een woordspeling van de Zuid-Afrikaanse taal. "Het verwijst naar olijfolie en liefde, de twee belangrijkste ingrediŽnten van de Oh-lief producten. Hier voegen ze natuurlijke en biologische ingrediŽnten zoals bijenwas en lavendel aan toe. Alle producten van Oh-lief zijn gecertificeerd door de Britse Soil Association en ze worden allemaal met de hand gemaakt. Dit gebeurt op aanvraag in de fabriek in Kaapstad. Hierdoor wordt dus niets verspild. Het feit dat de producten met de hand geproduceerd worden zorgt lokaal voor meer werkgelegenheid." Ze geeft aan dat het gehele baby-assortiment populair is, maar vooral naar de 'bum balm' is veel vraag. "Deze billencrŤme bevat olijfolie, bijenwas en lavendelolie. Vaak bevatten deze middelen onder meer zinkzalf. Oh-lief biedt hiervoor een heel natuurlijk alternatief. In de zomermaanden is er veel vraag naar de insectenbalsem en veel mensen gebruiken de Oh-lief Babywax om hun baby een massage te geven."Boom cadeau

De giftbox van Oh-lief is genomineerd voor een Baby Innovation Green Award. De winnaar hiervan wordt tijdens de Negenmaandenbeurs 2018 bekend gemaakt. Achter de aankoop van deze Babybox zit een speciaal verhaal. "Oh-lief is partner van Greenpop, de organisatie achter onder meer een 'reforesting'-project in Gansbaai. Per verkochte box plant Oh-lief een boom aan in een bos in Gansbaai. In de box zit de GPS-code van de boom. Hiermee kan je via Google Earth de plek waar de boom staat vinden. Dit is dus meteen een symbolisch geschenk voor de baby." Esther brengt zelf binnenkort een bezoek aan het bos en de fabriek van Oh-lief. "Het lijkt me heel speciaal om dit allemaal met eigen ogen te kunnen zien."Voor meer informatie:

Esther Soulier-Seiffers
I Love Organics
Esther@iloveorganics.nl
www.ohlief.nl

Publicatiedatum: 7-12-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

10-8-2018 "Oerzepen met een krachtige uitstraling"
8-8-2018 L'Orťal wil Logocos Naturkosmetik overnemen
20-7-2018 De eerste 100% plantaardige bamboe tandenborstel
20-7-2018 'Instapmerk' moet breder publiek aanspreken
5-7-2018 RIDE gaat video content maken voor Weleda
28-6-2018 Bekende Vlaamse kapper heeft voorkeur voor bio-producten
21-6-2018 Groeiende interesse in biologische huidverzorging in India
12-6-2018 Kruidvat introduceert natuurlijke vegan gezichtsverzorgingslijn
11-6-2018 Nieuw: Milde Reinigingsmousse
7-6-2018 Twee nieuwe smaken zwarte tandpasta
4-6-2018 Natuurlijke deodorant is Organic Product of the Year in Nieuw-Zeeland
30-5-2018 'Papier is de toekomst voor verpakkingen'
30-5-2018 Tisserland valt in de prijzen tijdens International Beauty Shortlist Awards 2018
9-5-2018 100% Natuurlijke haarkleuring voor iedereen
9-5-2018 Transparant en biologisch scheren
4-5-2018 Nieuw: zonverzorging voor het hele gezin
3-5-2018 Ook marktkooplieden willen natuurlijke cosmetica
2-5-2018 "Bio-katoenen tampons niet veiliger tegen Toxische Shock Syndroom"
1-5-2018 "Aantrekkelijk voor de lichtgroene consument"
25-4-2018 Ruimte in schap voor biologisch katoenen maandverband en tampons

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *