Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: bio-bananensector Piura geeft goed voorbeeld

De sector voor biologische bananen in Piura in Peru is een sterk voorbeeld van goede organisatie op nationaal niveau. De regio heeft op dit moment 9.000 hectare aan areaal voor de gecertificeerde teelt van biologische bananen. Volgens ingenieur Abner Acuña Alberca worden de bananen naar verschillende landen in de wereld geëxporteerd. Namens de regionale directeur voor landbouw, Mario Laberry Saavedra, verwelkomde Acuña Alberca in Piura het zesde internationale congres voor biologische bananen (VI CIBAN).

Goed voorbeeld

De VI CIBAN werd gehouden in het auditorium van de nationale universiteit van Piura. Op het evenement waren ongeveer 500 bedrijven aanwezig, die in de regio van Piura verwikkeld zijn in de teelt van biologische bananen. Volgens Acuña Alberca moet de biologische bananensector van Piura worden gezien als een goed voorbeeld. Kleine telers exporteren hun biologische bananen direct naar verschillende landen. Dat is iets dat kleine telers van andere fruitsoorten ook zouden kunnen doen.

Ook gaf Acuña Alberca aan dat de regionale overheid van Piura begonnen is met een investeringsproject voor biologische bananen. Dit project loopt via het regionale directoraat van landbouw. Het project ging in juli 2015 van start en heeft tot nu toe ondersteuning verleend aan ongeveer 8.200 biologische bananentelers in 83 coöperaties in de regio van Piura.

"Ons programma is erg belangrijk in verband met het werk dat we uitvoeren in samenwerking met andere instituten. Samen met instanties als INIA, SENAMHI, SENASA, UNP en PROMPERU helpen we de telers van deze regio," aldus Acuña Alberca.

Bron: diariocorreo.pe
Publicatiedatum: