Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen

Leden van de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland genereerden in 2016 ruim 14,2 miljard euro omzet. De omzetgroei was gemiddeld 6,5% ten opzichte van een jaar eerder. Het segment Daghoreca realiseerde met 11,9% de hoogste omzetgroei over heel 2016. De leden in het stedelijk gebied realiseerden 7,4% omzetgroei en omzet van de leden in het segment Periferie nam met 5,6% toe. Dat blijkt uit het jaarrapport 2016 dat door het CBS voor de brancheorganisatie gemaakt is. 

In totaal zijn ruim 275.000 banen gelinkt aan de bedrijven die konden worden gekoppeld aan de leden van Koninklijke Horeca Nederland. Ongeveer driekwart van de banen betreft een vaste arbeidsrelatie. De helft van de banen betreft een contract voor 20 uur of minder per week. Ongeveer een kwart van de banen heeft een wekelijkse arbeidsduur van 35 uur of meer. Het gemiddelde uurloon van werknemers ligt op 11,50 euro per uur. Het gemiddelde uurloon ligt hoger naarmate de wekelijkse arbeidsduur en leeftijd toeneemt. 


Bron: CBS/KHN

Publicatiedatum: 23-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *