Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen

Leden van de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland genereerden in 2016 ruim 14,2 miljard euro omzet. De omzetgroei was gemiddeld 6,5% ten opzichte van een jaar eerder. Het segment Daghoreca realiseerde met 11,9% de hoogste omzetgroei over heel 2016. De leden in het stedelijk gebied realiseerden 7,4% omzetgroei en omzet van de leden in het segment Periferie nam met 5,6% toe. Dat blijkt uit het jaarrapport 2016 dat door het CBS voor de brancheorganisatie gemaakt is. 

In totaal zijn ruim 275.000 banen gelinkt aan de bedrijven die konden worden gekoppeld aan de leden van Koninklijke Horeca Nederland. Ongeveer driekwart van de banen betreft een vaste arbeidsrelatie. De helft van de banen betreft een contract voor 20 uur of minder per week. Ongeveer een kwart van de banen heeft een wekelijkse arbeidsduur van 35 uur of meer. Het gemiddelde uurloon van werknemers ligt op 11,50 euro per uur. Het gemiddelde uurloon ligt hoger naarmate de wekelijkse arbeidsduur en leeftijd toeneemt. 


Bron: CBS/KHN

Publicatiedatum: 23-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-cafť zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europaís grootste plantaardige restaurant in Utrecht

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *