Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Nooit meer brood van gisteren hoeven eten"
Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis

Tholen Ė Het was voor ondernemer Erwin Miedema een grote bron van ergernis. Dat je eigenlijk brood van gisteren zit te eten, terwijl je weet dat het brood kakelvers en wel achter de deur van de bakker ligt, maar daar geen beroep op kunt doen omdat de bakkerij nog niet open is. Anders na werktijd nog even snel naar de bakker gaan biedt ook geen soelaas. Grote kans dat je misgrijpt of dat het brood er al de hele dag heeft gelegen. Met de brood-, bak- en brengservice van Bready is dat nu verleden tijd. 

"Met dit concept wil ik zo het brood van vandaag voor de consument ontsluiten. Alles om een goede start van de dag te faciliteren, vers uit de oven bij je thuisgebracht", aldus Erwin. De oplossing is even simpel als doeltreffend. Er komt ook vraag uit de biologische hoek, bevestigt hij. 



Klanten kunnen via de website van Bready tot middernacht brood en aanverwante producten, zoals krentenbollen, bestellen. Iets na twaalven gaan de producten de oven in om vers te worden afgebakken. Vanuit het depot worden de broodwaren centraal uitgestuurd. Tussen 06:00 en 07:00 hangt een fietskoerier de bestelling vervolgens aan de deurklink of brievenbus van de klant. Daarmee wordt voorkomen dat bezorgers voor een dichte deur staan. 

"We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om ons businessmodel te perfectioneren. Het vinden van de juiste IT-infrastructuur en het opzetten van een logistiek netwerk, wat begint bij de bakker en eindigt bij de fietskoerier, was nog een behoorlijke kluif", vertelt Erwin, die het proces samen met zijn vrouw en compagnon Kirsten Zwart de afgelopen maanden achter de schermen vormgaf.



Bready is inmiddels live in Haarlem. Andere postcodegebieden volgen stap voor stap. "De bedoeling is dat het concept zich als een olievlek uit gaat breiden." Of de bakkerij dat aankan? "Onze bakker kan wel wat hebben", lacht Erwin. Bready werkt samen met Bake Five, een coŲperatie van zelfstandige industriŽle bakkerijen in Nederland die onder de vlag van Amarant Bakkersholding opereren. Produceren op grote schaal ligt daarmee binnen handbereik. 

"De reacties zijn positief en het is inmiddels een veelgehoorde suggestie of we ook niet met biologische componenten aan de slag zullen gaan. Dat ligt zeker in de lijn der verwachting, maar daarvoor dienen we eerst nog op te schalen", blikt de ondernemer alvast vooruit. 

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 10-11-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Bio-koekjes voor Nijmeegse Vierdaagse
18-7-2018 "Mijn taarten wonnen aan smaak door de biologische ingrediŽnten"
12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Okť FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *