Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Poetin: "Rusland tot bio-leverancier Aziatisch-Pacifische regio omvormen"

Rusland neemt maatregelen om de duurzame landbouwproductiviteit te verhogen en wil daarbij een voortrekkersrol in gaan nemen met betrekking tot de afzet van biologische groenten en fruit in de Aziatisch-Pacifische regio, aldus Vladimir Poetin. In het Kremlin verscheen afgelopen woensdag een publicatie waarin de Russische president vooruitblikt op de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Summit, waarin kan worden opgetekend dat Rusland wil voorzien in de snelgroeiende vraag uit Azië voor hoogwaardige en gezonde voeding. 

Poetin zei dat hij wel heil ziet in het creëren van een Aziatisch-Pacifische vrijhandelszone, daar de Russische export van groenten en fruit in die regio steeg van 23 tot 31 procent. "We hebben niet de intentie om nu bij de pakken neer te gaan zitten. Rusland is wereldwijd een van de grootste exporteurs van graan, groentenoliën en vis." Hij verwacht aan de hand van deze koerswijziging een vooruitstrevende aanbieder van ecologisch verantwoorde voeding binnen de regio te zullen worden. 

Bron: Russia Today / Kremlin

Publicatiedatum: