Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Rick Huis in ’t Veld: "Terug waar het vandaan komt”
Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit

Tholen – Voedsel uit de anonimiteit halen. Met die gedachte hebben de Deventer Stadsboeren hun krachten gebundeld in een eigen verkooppunt in foodhal Fooddock. Het viertal bioboeren wil de verbinding tussen boer en burger weer in ere herstellen door bezoekers aan de foodhal mee te nemen op een culinaire ontdekkingstocht. In de voormalige graansilo in het havengebied van Deventer kunnen gasten bij tien keukens terecht om een veelvoud aan gerechten te proeven, die zijn bereid met hun eigen ingrediënten. Een concept dat veel weg heeft van een foodtruckfestival. Beleving staat centraal. Fijnproevers doen inspiratie op en producenten vertellen hun verhaal. De samenwerking met Fooddock betreft in eerste instantie een pilot voor drie maanden.



Ook melkveehouder Rick Huis in 't Veld maakt deel uit van het collectief. "Het is frappant hoe dicht je op elkaar zit en hoe weinig je eigenlijk van elkaar weet. Elke boer zat op zijn eigen eilandje, terwijl we in de kern hetzelfde doel voor ogen hebben: de afstand van boer tot burger verkleinen." Toen alle neuzen eenmaal dezelfde kant op stonden, zag het collectief het daglicht.



Elke boer heeft zijn specialiteit: Berrie Klein Swormink houdt runderen en varkens, Annette Harberink richt zich vooral op kaas, Jopie Duijnhouwer op tuin- en akkerbouwproducten en Rick zelf op verse zuivel. "Nieuwe input is altijd welkom, we zien het netwerk graag groeien", zegt Rick. "Voorwaarde is wel dat je biologisch moet werken."



Rick baarde onlangs nog opzien met zijn Melkbrouwerij, waarin hij 'zelfgebrouwen' zuivel aan de man brengt. "Met deze en soortgelijke initiatieven kun je als boer uitdragen dat de keuze voor lokale producten rechtstreeks bijdraagt aan de instandhouding van de biodiversiteit op het platteland. De producten verdwijnen daardoor niet meer op de grote hoop en gaan juist voor een deel weer terug de stad in – of beter gezegd: blijven dáár waar ze vandaan komen. Zo halen we voedsel weer uit de anonimiteit."



Voor meer informatie: www.deventerstadsboeren.nl

Publicatiedatum: 10-11-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
8-11-2017 Ekoland bij de EKO-netwerklunch
2-11-2017 Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
2-11-2017 Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
1-11-2017 Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
31-10-2017 Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
30-10-2017 Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
24-10-2017 "Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
23-10-2017 Ekomenu uitgeroepen tot beste maaltijdbox
17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
28-9-2017 Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch
26-9-2017 Biologisch kipnuggets-restaurant opent deuren in VS
21-9-2017 Doozo gaat verder als Ekomenu
14-9-2017 La Place opent eerste restaurants in nieuwe Hudson’s Bay warenhuizen
14-9-2017 Economische groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam
12-9-2017 Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
5-9-2017 "Maaltijdbezorgservice is enorme groeimarkt"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *