Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Rick Huis in ’t Veld: "Terug waar het vandaan komt”
Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit

Tholen – Voedsel uit de anonimiteit halen. Met die gedachte hebben de Deventer Stadsboeren hun krachten gebundeld in een eigen verkooppunt in foodhal Fooddock. Het viertal bioboeren wil de verbinding tussen boer en burger weer in ere herstellen door bezoekers aan de foodhal mee te nemen op een culinaire ontdekkingstocht. In de voormalige graansilo in het havengebied van Deventer kunnen gasten bij tien keukens terecht om een veelvoud aan gerechten te proeven, die zijn bereid met hun eigen ingrediënten. Een concept dat veel weg heeft van een foodtruckfestival. Beleving staat centraal. Fijnproevers doen inspiratie op en producenten vertellen hun verhaal. De samenwerking met Fooddock betreft in eerste instantie een pilot voor drie maanden.



Ook melkveehouder Rick Huis in 't Veld maakt deel uit van het collectief. "Het is frappant hoe dicht je op elkaar zit en hoe weinig je eigenlijk van elkaar weet. Elke boer zat op zijn eigen eilandje, terwijl we in de kern hetzelfde doel voor ogen hebben: de afstand van boer tot burger verkleinen." Toen alle neuzen eenmaal dezelfde kant op stonden, zag het collectief het daglicht.



Elke boer heeft zijn specialiteit: Berrie Klein Swormink houdt runderen en varkens, Annette Harberink richt zich vooral op kaas, Jopie Duijnhouwer op tuin- en akkerbouwproducten en Rick zelf op verse zuivel. "Nieuwe input is altijd welkom, we zien het netwerk graag groeien", zegt Rick. "Voorwaarde is wel dat je biologisch moet werken."



Rick baarde onlangs nog opzien met zijn Melkbrouwerij, waarin hij 'zelfgebrouwen' zuivel aan de man brengt. "Met deze en soortgelijke initiatieven kun je als boer uitdragen dat de keuze voor lokale producten rechtstreeks bijdraagt aan de instandhouding van de biodiversiteit op het platteland. De producten verdwijnen daardoor niet meer op de grote hoop en gaan juist voor een deel weer terug de stad in – of beter gezegd: blijven dáár waar ze vandaan komen. Zo halen we voedsel weer uit de anonimiteit."



Voor meer informatie: www.deventerstadsboeren.nl

Publicatiedatum: 10-11-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

24-4-2018 Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal
11-4-2018 EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend
6-4-2018 'De tuin van de smid' viert jubileum tijdens verbouwing
3-4-2018 Dapp Frietwinkel nu ook in Leiden
3-4-2018 "We gaan zelf naar de bio-boeren om producten te selecteren"
3-4-2018 Firma Pickles nu ook in Den Bosch
3-4-2018 "Regelmatig herken ik in het restaurant gasten van onze proeverijen"
30-3-2018 "Op zoek naar leverancier biologische groenten"
29-3-2018 'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag
29-3-2018 "Vegan catering wordt de volgende trend"
29-3-2018 Verse, biologische en duurzame voeding op de IJssel
28-3-2018 Bradley's introduceert vernieuwde productlijn onder Bradley's Organic
27-3-2018 "Wij maken biologisch meer mainstream bij klanten en leveranciers"
27-3-2018 Een impressie van de eerste Nederlandse Pret a Manger
26-3-2018 Avonturenpark Hellendoorn zet in op verantwoord eten en drinken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *