Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Friese eetcultuur onder de aandacht
Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland

LekkereTrek foodconcepts, heeft speciale biologische broodjes ontwikkeld om de Friese eetcultuur meer onder de aandacht te brengen. De broodjes zijn gemaakt volgens de Friese culinaire traditie, van voedzaam, eenvoud en dicht bij huis. Deze 100% biologische broodjes worden gebakken van oude graanrassen. De Cardos Ommelander Tarwe en Sint Jans Rogge worden beiden verbouwd door Piet van Zanten. Ook boekweit wordt gebruikt. De oergranen worden gemalen door Cees Notenboom van Molen 't Lam in Woudsend. 



Na toevoeging van water en desem krijgt het deeg 24 uur de tijd om te rijzen. De smaak kan zich zo optimaal ontwikkelen. Bakker Cor, van Bakkerij Van Esch uit Tolbert, vormt de broodjes met de hand in de vorm van de PompeblÍden en bakt ze op authentieke wijze op een stenen vloer in de oven. De vormen van de broodjes vind je terug op de Friese vlag. 



De gluten van deze oergranen zijn van een ander type dan moderne doorveredelde granen. Ze zijn beter te verteren en worden vaak beter verdragen door mensen die problemen ondervinden met de opname van gluten. Verder zijn de broodjes duurzaam door de korte logistieke lijnen. De grondstoffen komen zo veel als mogelijk uit de regio, waardoor er geen onnodige voedselkilometers gemaakt worden. De broodjes zijn daarom ook alleen in Frysl‚n verkrijgbaar. 



Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 9-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-11-2017 Exclusief in BelgiŽ: bio-marsepein van HygiŽna
16-11-2017 Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
10-11-2017 Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
6-11-2017 Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
3-11-2017 Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
27-9-2017 Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt
12-6-2017 "Jammer dat Skal niet meer in staat is om mee te denken"
6-6-2017 Basisprijs bio-graanpool Agrifirm bedraagt 338,78 euro per ton baktarwe
24-5-2017 Bio-granen op windkracht
19-5-2017 Zeeuwse bio-bakker zet haar deuren wagenwijd open

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *