Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Friese eetcultuur onder de aandacht
Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland

LekkereTrek foodconcepts, heeft speciale biologische broodjes ontwikkeld om de Friese eetcultuur meer onder de aandacht te brengen. De broodjes zijn gemaakt volgens de Friese culinaire traditie, van voedzaam, eenvoud en dicht bij huis. Deze 100% biologische broodjes worden gebakken van oude graanrassen. De Cardos Ommelander Tarwe en Sint Jans Rogge worden beiden verbouwd door Piet van Zanten. Ook boekweit wordt gebruikt. De oergranen worden gemalen door Cees Notenboom van Molen 't Lam in Woudsend. 



Na toevoeging van water en desem krijgt het deeg 24 uur de tijd om te rijzen. De smaak kan zich zo optimaal ontwikkelen. Bakker Cor, van Bakkerij Van Esch uit Tolbert, vormt de broodjes met de hand in de vorm van de PompeblÍden en bakt ze op authentieke wijze op een stenen vloer in de oven. De vormen van de broodjes vind je terug op de Friese vlag. 



De gluten van deze oergranen zijn van een ander type dan moderne doorveredelde granen. Ze zijn beter te verteren en worden vaak beter verdragen door mensen die problemen ondervinden met de opname van gluten. Verder zijn de broodjes duurzaam door de korte logistieke lijnen. De grondstoffen komen zo veel als mogelijk uit de regio, waardoor er geen onnodige voedselkilometers gemaakt worden. De broodjes zijn daarom ook alleen in Frysl‚n verkrijgbaar. 



Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 9-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Bio-koekjes voor Nijmeegse Vierdaagse
18-7-2018 "Mijn taarten wonnen aan smaak door de biologische ingrediŽnten"
12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Okť FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *