Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Friese eetcultuur onder de aandacht
Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland

LekkereTrek foodconcepts, heeft speciale biologische broodjes ontwikkeld om de Friese eetcultuur meer onder de aandacht te brengen. De broodjes zijn gemaakt volgens de Friese culinaire traditie, van voedzaam, eenvoud en dicht bij huis. Deze 100% biologische broodjes worden gebakken van oude graanrassen. De Cardos Ommelander Tarwe en Sint Jans Rogge worden beiden verbouwd door Piet van Zanten. Ook boekweit wordt gebruikt. De oergranen worden gemalen door Cees Notenboom van Molen 't Lam in Woudsend. 



Na toevoeging van water en desem krijgt het deeg 24 uur de tijd om te rijzen. De smaak kan zich zo optimaal ontwikkelen. Bakker Cor, van Bakkerij Van Esch uit Tolbert, vormt de broodjes met de hand in de vorm van de Pompeblêden en bakt ze op authentieke wijze op een stenen vloer in de oven. De vormen van de broodjes vind je terug op de Friese vlag. 



De gluten van deze oergranen zijn van een ander type dan moderne doorveredelde granen. Ze zijn beter te verteren en worden vaak beter verdragen door mensen die problemen ondervinden met de opname van gluten. Verder zijn de broodjes duurzaam door de korte logistieke lijnen. De grondstoffen komen zo veel als mogelijk uit de regio, waardoor er geen onnodige voedselkilometers gemaakt worden. De broodjes zijn daarom ook alleen in Fryslân verkrijgbaar. 



Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 9-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt
23-2-2018 EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’
14-2-2018 Belgische campagne voor biologische graanproducten
12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *