Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Elkaar versterken en de branche vooruit helpen"
Grote saamhorigheid op eerste lustrum Biobites

Tholen – Het eerste lustrum van Biobites werd afgelopen vrijdag feestelijk afgetrapt in De Moestuin in Utrecht. Een gemêleerd gezelschap van zakenpartners en andere like-minded ondernemers deelde mee in de feestvreugde. Een groep die Biobites-oprichtster Simone van der Heide beschouwt als een grote familie. "Er is een geweldige klik tussen ons. We proberen elkaar continu te helpen en waar mogelijk te versterken." Zonder een voorschot te nemen op het lekkers van de goedheiligman, verklapt ze dat er begin volgend jaar een zoete lekkernij wordt geïntroduceerd. Wat precies blijft nog even geheim.



Op de pittoreske locatie aan de rand van Utrecht kwamen uiteenlopende biobedrijven bijeen. Zo kon men terecht voor zeewierproducten van Your Well, chocolade van Brick of Raw of Chokbites, quinoa en aanverwante producten van Iliana Peralta, vegan kazen van Charly’s all is fair, een verzorgingslijn voor baby’s (nu óók voor heren!) van Petit & Jolie en nog diverse andere producten. 



Ook werden er productpresentaties verzorgd. Tussendoor kon men zich te goed doen aan veganistische en glutenvrije versnaperingen. Bekende en beginnende bloggers waaronder Foodless, Eethetbeter en Cleaneatingnow kregen een 'mystery bag' mee om hun ervaringen met de buitenwereld te delen. Zelf toonde Biobites een nieuwe display voor de 'to go'-verpakking van haar crackerlijn. 



De samenwerking met collega-ondernemers geeft volgens Simone een hoop voldoening. Zo gebruikt Biobites de zeewier van Your Well als ingrediënt voor de hartige crackers. Ook op het vlak van winacties en beurzen werken de bedrijven met elkaar samen. "Zo help je elkaar en de branche op een veel snellere en leukere manier vooruit."



Terugkijkend op het vijfjarig bestaan is Simone trots op de standvastige koers die Biobites heeft gevaren. "Het vasthouden aan de eigen principes, de focus op pure, onbewerkte producten zonder daarbij concessies te doen en ook onze blijvende bijdrage aan een bewuste levensstijl, zullen we ook in de komende jaren voortzetten." Niet alleen in eigen land, maar ook daarbuiten. Verschillende producten van Biobites zijn sinds kort ook in België en Frankrijk verkrijgbaar. De Engelse markt volgt in januari 2018. Ook heeft Simone haar vizier op de Verenigde Staten gericht.



Voor meer informatie:

Publicatiedatum: 7-11-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

14-8-2018 Nieuw van CoCoa chocolade: Kerstman
13-8-2018 Is Moringa het nieuwe superfood?
10-8-2018 Notenteelt als milieuvriendelijke neventak
7-8-2018 Nieuw bio-tussendoortje in Apenheul
20-7-2018 Nieuwe snackmixen zonder toegevoegd suiker of zout
19-7-2018 Nieuw bij Hygiëna: BioSaurus maïschips
18-7-2018 Franse Idyl levert bio-kruiden en dr. A. Vogel kruidenzout
10-7-2018 Reeks recepten gelanceerd ter inspiratie voor gebruik biologische kokos
9-7-2018 "Mijn ongezouten mening over zout"
9-7-2018 Duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace nu ook in Papoea Nieuw Guinea
5-7-2018 Zet temperatuurdip juist aan tot barbecueën?
2-7-2018 Bio-energyreep 'Precision bar' geeft consument precies wat hij nodig heeft
2-7-2018 Nieuw: Suikerarme, eiwitrijke en vezelrijke bio-granola's
29-6-2018 "De zoveelste lijn met olijfolie en olijven..."
28-6-2018 Hazelnootpastawijzer: Drie bio-hazelnootpasta's in top 10
21-6-2018 "Het is even schrikken, maar de beloning mag er zijn"
21-6-2018 "Productie oude Siciliaanse tarwerassen hoger dan ooit"
14-6-2018 Sinaasappel- gemberjam nieuw van Ekoland
11-6-2018 "Groot potentieel voor Cubaanse bio-export"
7-6-2018 Quinoa tricolore: resultaat van ketenproject

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *