Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis

Voor de provincie Fryslân was er op donderdag 2 november een primeur. De provinciale werkgroep Fair Fryslân, die zich inzet voor bewustwording van eerlijke handel in Fryslân, had op die dag een Inspiratiemiddag georganiseerd. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in het MFC Ons Huis in St. Annaparochie kreeg wethouder Boukje Tol van Het Bildt het eerste Fairtrade Suikerbrood uitgereikt door Jantje van der Dam-Bolhuis. Eko Bakkerij Bolhuis uit Jubbega heeft op verzoek van werkgroeplid Freek Abma een nieuw suikerbrood geproduceerd met fairtrade en biologische parelsuiker. 


Foto: Provincie Fryslân (Door: Siem Akkerman)

Het proefbakken bleek een succes. "De smaak van dit suikerbrood is veel lekkerder dan het vorige suikerbrood", aldus Jantje van der Dam-Bolhuis. Eko Bakkerij Bolhuis gaat in het vervolg alleen dit nieuwe Fairtrade Suikerbrood produceren en verkopen. De bezoekers van de Fair Fryslân Inspiratiemiddag hebben het nieuwe suikerbrood kunnen proeven en het werd door menigeen gekocht. Met het gebruik van fairtrade parelsuiker in suikerbrood krijgen meer producenten een eerlijke verdienste. Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dit betekent dat producenten van fairtrade producten een eerlijke prijs krijgen voor het product en dat er eerlijke lonen betaald worden. Fairtrade is een duurzame vorm van handel, omdat door de eerlijke lonen de lokale bevolking een echte kans krijgt op een beter leven. Met de extra inkomsten wordt geïnvesteerd in de gezondheidszorg en worden onder andere scholen gebouwd en sanitaire voorzieningen gemaakt.

Voor meer informatie: www.eko-bakkerij-bolhuis.nl

Publicatiedatum: 3-11-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt
23-2-2018 EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’
14-2-2018 Belgische campagne voor biologische graanproducten
12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *