Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Heereco ontvangt Bio Suisse-certificaat voor compostbedrijf



Heereco produceert al jaren biologische champignons in het Brabantse Uden. Met diverse eigen teeltlocaties en vaste toeleveranciers voorziet Heereco jaarrond al haar klanten. Met een eigen compostbedrijf en een drogerij, waar grote hoeveelheden bio-champignons gedroogd kunnen worden, is het bedrijf flexibel in de keten en kan het op productieniveau eenvoudig schakelen.



Bio Suisse-certificaat

Inmiddels heeft Heereco het Bio Suisse-certificaat behaald voor het eigen compostbedrijf. Door middel van dit certificaat kan het bedrijf uitdragen dat al haar grondstoffen van 100% biologische oorsprong zijn. Een stap verder dan alleen EU-bio, daar volgens dat label nog gangbare grondstoffen mogen worden gebruikt (hetzij in kleine mate). Dat wil Heereco in zijn geheel uitsluiten. 



Wekelijks worden er residu-analyses gemaakt van grondstoffen en champignons door een geaccrediteerd laboratorium om er zeker van te zijn dat het eindproduct voldoet aan de biologische kwaliteitseisen.



Uitbreiding compostbedrijf bijna afgerond

De uitbreiding van het compostbedrijf in Broekhuizen loopt op zijn eind. Ook op dit bedrijf worden op korte termijn 2000 zonnepanelen gelegd. Deze komen bovenop de 1600 panelen die Heereco in Uden al heeft liggen. Zo wordt er ook gewerkt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.



Met de eigen drogerij heeft Heereco een samenwerkingsverband met Diafood uit Duitsland. Door overproducties van biologische champignons te drogen kan het bedrijf flexibeler inspelen op de versmarkt en worden de grondstoffen duurzaam gebruikt door ze optimaal te benutten. De drogerij is FSSC22000-gecertificeerd. De gedroogde biologische champignons en granulaat hebben goede microbiologische waarden.



Voor meer informatie: 
Dorus Heeren
Heereco
Goordonksedijk 26
5406 NX Uden
T: +31 (0)413-321340
F: +31 (0)413-321095
M: +31 (0)6-27026078
Publicatiedatum: