Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische groenten- en fruitspreads

"Toezicht op de keten van het zaaien tot oogsten en bio- en VeganOK-gecertificeerde vollegrondsgewassen die met de land worden geoogst, verwerkt en gepasteuriseerd worden bij lage temperaturen vormen de ideale basis voor ons smakelijke productaanbod," vertelt Alicos-directeur Gaetano Palermo. 

"Onze belangrijkste producten zijn de vegan pistache- en amandelspreads, die vrij zijn van lactose, gluten en palmolie."


Gaetano Palermo, eigenaar Alicos. In 2016 sleepte het bedrijf de "Il Golosario" prijs van Agrifood voor zijn assortiment pistachespreads in de wacht.

Alicos mocht al een award in ontvangst nemen en is marktleider binnen de sector. Voor de productie van zijn unieke producten maakt het bedrijf gebruik van traditionele recepten die van generatie op generatie zijn overgegaan en pure ingrediënten van de beste kwaliteit.


"We weten heel goed dat voeding meer dan alleen 'eten' is. Wij willen verder gaan. We nemen ons werk zeer serieus. Het is belangrijk dat we oog hebben voor de gezondheid en het welbevinden van alle consumenten en daarom kiezen zij voor onze producten uit honderden anderen."

De groenten worden geoogst wanneer zij perfect rijp zijn zodat hun organoleptische eigenschappen, zoals kleur, smaak en zoetheid, optimaal zijn. De groenten worden binnen paar uur na het oogsten al verwerkt.



Eigenaar en oprichter Geatano Palermo richtte Alicos in 2005 in Salemi (Trapani) op. Het bedrijf beschikt over een areaal van 50 hectare waar lokale fruit- en groentesoorten geteeld worden, evenals typische lokale producten, die beantwoorden aan de eisen van de moderne consument.

Deze aandacht voor tuinbouwgewassen vertaald zich in overheerlijke zoete en hartige delicatessen die zowel origineel als verrassend zijn. 



"Een ander product zijn onze Nonna Peppa's artisjok 'wedges' in extra vierge olijfolie, knoflook en munt. Het was het recept van mijn grootmoeder, die inmiddels al 103 is, wat maar weer eens bewijst dat gezonde voeding bijdraagt aan een lang leven." 

Gevulde 'beccafico' gedroogde tomaten zijn ook heerlijk, evenals onze tonijn-uienpaté, pikante tomaten capuliato en Nocellare del Belice olijven. 




Al onze marmelades en jammen zijn biologisch en hebben bijzondere samenstellingen zoals mandarijn, Ribera aardbeien en zwarte moerbeien. "Deze traditionele, natuurlijke smaken zijn zeker het proberen waard. Eenmaal geproefd, is men verkocht."



Conserven worden ook volgens de lokale gebruiken geproduceerd en bestaan uit appel caponata (een bescheiden variant op de traditionele auberginesalade uit de achttiende eeuw), spread van wilde venkel of halfgedroogde cherrytomaatjes die perfect zijn als aperitief of bijgerecht. 



De passata van cherry- (55%) en romatomaten (45%), olie, basilicum en zout is ook heel populair. Dit product wordt alleen in de zomer gemaakt wanneer de tomaten een hoog suikergehalte en intens rode kleur hebben. 

Voor het hele assortiment tomatenproducten geldt dat aan ieder detail aandacht wordt besteed, vanaf de keuze voor de groenten tot het strikte biologische productieprotocol, zodat we zeker zijn van het beste eindresultaat. 




"Onze productiecapaciteit is voldoende om een groot deel van de markt te bedienen. We exporteren 55% van onze producten." 

"Onze belangrijkste kanalen zijn groothandelaren, de horeca, retailketens en delicatessezaken. We exporteren naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, België, Australië en de Verenigde Staten."



"In de toekomst, willen we onze productie uitbreiden maar ik denk dat het ook belangrijk is dat we de waarden die wij nastreven blijven uitdragen. We zijn er dan ook steeds meer overtuigd dat de manier waarop veel voedingsproducten worden geteeld ten koste gaat van de bodemkwaliteit en het milieu, en die rekening krijgen toekomstige generaties gepresenteerd. Wij vinden het juist belangrijk om precies het tegenovergestelde te doen."


Voor meer informatie:
Soc. Agricola Alicos
Via M. Cremona, 21
91018 Salemi (TP)
F: +39 0924983348
info@alicos.it
www.alicos.it
Publicatiedatum: