Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In eerste helft van 2017

Italiaanse bio-markt maakt reuzensprong: +15,2%

De Italiaanse bio-markt blijft jaar na jaar sterk groeien. In de eerste helft van 2017 nam ze toe met 15,2%. Volgens marktonderzoeksbureau Ismea-Nielsen groeide de Italiaanse bio-markt met 15,2% in de eerste jaarhelft van 2017 in vergelijking met dezelfde periode van 2016. Vooral de verkoop van biologisch vlees en charcuterie gingen sterk vooruit. Zowel de Italiaanse supermarkten (+16,1%) en de discounter (+19,5%) profiteerden van de sterk toenemende vraag naar bioproducten. De Italiaanse bio-markt kent sinds 2010 een gemiddelde jaarlijkse groei van 12,5%. 

Ook in 2016 kende de Italiaanse bio-markt een sterke groei van 19,5% in vergelijking met 2015. De export van Italiaanse bio-producten groeide in 2016 met zo'n 5% en bereikte een totale waarde van 2 miljard euro.

In 2016 werd in Italiƫ 1,79 miljoen hectare biologisch bewerkt. Dat is een stijging van het bio-areaal van 20,4% in vergelijking met 2015. Het bio-areaal heeft nu een aandeel van 14,5% in het totale Italiaanse landbouw-areaal.


Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum: