Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlandse inbreng te zien in Biojournaal-fotoreportage

"Standhouders BioXpo VitaSana globaal gezien heel tevreden"

Tholen - Op 15 en 16 oktober vond de vakbeurs BioXpo VitaSana plaats in Brussel. Meer dan 200 bedrijven uit binnen- en buitenland presenteerden hun producten aan het publiek. Daartoe behoorden ook meer dan 30 Nederlandse exposanten. Biojournaal maakte deze fotoreportage van de Nederlandse inbreng op de beurs. Koen Descheemaker van beursorganisator Nutrimedes geeft aan met een goed gevoel terug te kijken op de beurs. "We hebben de meeste standhouders gesproken en globaal gezien waren zij heel tevreden van deze editie. We merken een duidelijke toename van het enthousiasme bij de deelnemende bedrijven en de bezoekers ten opzichte van voorgaande editie. Wel merken we dat de bezoekersstroom niet optimaal verdeeld is over de beurs. Bepaalde zones worden minder druk bezocht dan andere."



Vanwege het extreem warme weer (voor oktober) leek het vrij rustig op de beursvloer. "Het is altijd een kalme beurs, aangezien de toegang uitsluitend voorbehouden is aan vakpubliek en professionals. De sector is relatief beperkt en je kan dit soort specifieke beurzen dan ook niet vergelijken met een consumentenbeurs. Hierdoor krijgen exposanten wel heel gerichte bezoekers aan hun stand, wat maakt dat we erg goed scoren voor wat betreft de 'kwaliteit' van de bezoekers. Ketenorganisaties BioForum Vlaanderen en BioWallonie proberen ook meer bio-landbouwers en lokale producten te interesseren om een bezoek aan de beurs te brengen. Met speciale speeddatingsessies tussen onder andere winkeliers en bio-boeren zijn ze er in geslaagd toch ook heel wat landbouwers op de beurs te krijgen."

De beursorganisatie gaat de komende tijd uiteraard kijken waar nog verbeterpunten liggen voor de volgende editie, meent Koen. "We gaan op verzoek van diverse standhouders ook kijken of we misschien meer pleintjes kunnen creƫren. We gaan zeker ons best doen om er voor te zorgen dat de doorstroming de volgende keer beter zal zijn."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie:

Koen Descheemaker
Nutrimedes
Lange Dreve 8F
8980 Zonnebeke
+32 (0)495 238176
info@nutrimedes.com
www.bio-xpo.be