Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Hersluitbaar milieuvriendelijke topseal voor pulpbakken

Hoewel hersluitbare topseals inmiddels een bekend product in de AGF-sector zijn, bleef het gebruik ervan tot nu toe beperkt tot plastic punnets. "Wij zijn er nu echter in geslaagd een dekselfolie te ontwikkelen dat sterk hecht aan de pulpbakjes van Earthcycle", vertelt Shannon Boase van CKF. "De verpakking is eenvoudig te openen en opnieuw te sluiten. Dit is het eerste product in zijn soort op de markt waarmee ongeplastificeerde pulpverpakkingen van dekselfolie kunnen worden voorzien", voegt ze er aan toe.  Verpakkingsformaten

Door middel van deze oplossing kan het gebruik van Earthcycle punnets uitgebreid worden naar grootverpakkingen terwijl deze tegelijkertijd klantvriendelijker worden. Het hersluitbare topsealfolie is verkrijgbaar in combinatie met schalen van 680 gram en TOV-schalen van 453 gram. "We wilden dit folie al ontwikkelen vanaf het moment dat we in 2013 de eerste Earthcycle punnets met topseal op de markt brachten," legt Brad Dennis van CFK uit. "We weten dat de consumentenvraag steeds meer verschuift naar snackverpakkingen en hiervoor zijn hersluitbare deksels onontbeerlijk. Naast het gebruiksgemak, kan de consument het product op deze manier eenvoudig bewaren, terwijl verpakkers en retailers de producten goed kunnen stapelen tijdens transport en opslag. Ook voor de verkoop is deze oplossing een uitkomst omdat het product maximaal zichtbaar dankzij het grote venster in deze milieubewuste verpakking."

Getest voor tomaten

Het folie is al getest voor het verpakken van tomaten maar CFK is van plan om het ook naar andere productcategorieën uit te rollen, waaronder zachtfruit. "Tijdens de testfase evalueren we de hechting onder verschillende temperaturen," legt Boase uit. "Als het te koud is, verliezen folies soms hun hechtkracht. We zullen het hersluitbare folie eerst voor biologische AGF gebruiken. Biologische producten en de milieuvoordelen van Eathcycle-verpakkingen vormen een logische combinatie. In de loop der tijd willen we het product ook voor conventionele AGF gaan gebruiken. Met name in Europa groeit het bewustzijn over voedselverspilling en niet alleen binnen de biocategorie. Dit nieuwe CFK-product zal wereldwijd verkrijgbaar zijn. 

Milieuvoordelen

"Zorg voor het milieu is één van de fundamenten van onze onderneming," vertelt Shaun Ashworth, directeur van Associated Labels and Packaging. "We wilden een manier vinden om de milieuvoordelen van de Earthcycle-verpakkingen een groter marktbereik te geven en beter te laten beantwoorden aan de eisen van de retail door het product hesluitbaar te maken." Voor een Earthcycle punnet die voorzien is van een hersluitbaar topsealdeksel is 90% minder plastic nodig dan voor een vergelijkbare plastic clamshell-verpakking. Hierdoor wordt afval verminderd en neemt het gebruik van hernieuwbare grondstoffen toe. 

Het product is te zien tijdens de PMA Fresh Summit in stand 5747en vergeet vooral niet om een kijkje te nemen bij de "Fresh Ideas Showcase".

Het onderstaande filmpje laat zien het deksel werkt:

Voor meer informatie:
Brad Dennis
CKF, Inc.
T: (416) 249-2272 

Publicatiedatum: 10-11-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-1-2018 New Material Award 2018: blik op de toekomst
16-1-2018 Biobased voedselverpakkingen door de ogen van de consument
15-1-2018 "Wereldwijde import, biologisch en fair, duurzaam verpakt"
15-1-2018 Theresa May wil af van plastic verpakking
9-1-2018 Biologisch net biedt alternatieve verpakkingsoplossing
8-1-2018 "Omslagpunt gebruik lasertechniek bijna bereikt"
5-1-2018 "Peakfresh verpakking heeft ook veel potentie voor bio-AGF"
4-1-2018 "Jonge generatie geeft de voorkeur aan ecologische verpakkingen"
2-1-2018 Nieuwe breekverpakking voor blauwe bessen
19-12-2017 Principeakkoord bereikt: meer recycling en minder afval in Europa
14-12-2017 "Hoog tijd voor Vlaams verbod op plastic tasjes"
7-12-2017 "Promotie ongezonde producten met kinderidolen ongewenst"
7-12-2017 Chili: stempel voor biologische producten
4-12-2017 Proteus wint Greener Packaging Award 2017
4-12-2017 Jarenlange R&D resulteert in composteerbare, biobased vers-vleesverpakking
27-11-2017 Delhaize wint publieksprijs Greener Packaging Awards voor natural branding
22-11-2017 Eetbare inkt als alternatief voor fruitsticker of laser
17-11-2017 Waitrose test nieuwe verpakking voor biologische tomaten
7-11-2017 Primeur bij Ekoplaza: composteerbare broodzak met venster
1-11-2017 "Verpakkingen nemen fruitsap op als een spons"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *