Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

"Politiek gemotiveerde actie van de vleeslobby"

De Vegetarische Slager moet productnamen veranderen

De NVWA heeft de Vegetarische Slager gesommeerd een aantal van zijn productnamen te wijzigen. Volgens de waakhond zijn sommige namen verwarrend en misleidend. Dat meldt de Volkskrant vandaag. De benamingen Kipstuckjes en Gerookte speckjes wekken volgens de NVWA de schijn dat de consument van doen heeft met echt gevogelte en vlees. Dat zou in strijd met de wet zijn. Mede-oprichter Niko Koffeman vermoedt dat de vleeslobby hierachter zit en noemt het besluit een "politiek gemotiveerde" actie, omdat producenten als Vivera en Good Bite vergelijkbare benamingen gebruiken, maar gevrijwaard blijven. 

Ook directeur Jaap Korteweg is verbaasd. Hij ziet geen aanleiding om de namen te veranderen en stelt dat hij zich heeft laten adviseren door etiketteringsdeskundigen "die ons hebben verzekerd dat dit in orde is."
Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


De NVWA leidt met haar manoeuvres richting de Vegetarische Slager de aandacht af van de eigen zware onvolkomenheden, zoals bijvoorbeeld de met fipronil besmette eieren uit eigen land en de met carbofuran besmette gojibessen uit Azië. De NVWA heeft daarbij niet of te laat ingegrepen. En nu is zij bezig met dit geneuzel, tijdverspilling, en dat alleen omdat naar ik uit de mond van een woordvoerder van de NVWA in het NOS-nieuws optekende slechts een klant bezwaar maakte.

Ik zou zeggen, NVWA, laat die originele namen van vegetarische producten zitten en zet je tanden in de door gif besmette producten, die niet in de supermarkt thuis horen. Die zijn namelijk een continu gevaar sinds in Europa afgedankte en verboden chemicaliën nog steeds overmatig op voedselgewassen van buiten Europa terecht kunnen komen.

Bekijk ook (open URL): www.boerderij.nl/Akkerbouw/Blogs/2017/9/CTGB-misleidt-Ministerie-van-EZ-in-glyfosaat-kwestie-184803E/
Bertus Buizer, Leeuwarden - 2017/10/06 18:58:54.000


Dusss, wat doen we dan met de mergpijpjes (banket), bokkepootjes zit daar een bok in, slavinken dat spreekt voor zich.
Wat een geneuzel.
De boer, Houten - 2017/10/03 17:42:48.000© BioJournaal.nl 2018