Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vlaamse stoffenwinkel opent pop-up store

"Voedingsmiddelenindustrie heeft weg geplaveid voor bio-textiel"

Tholen – Vlaamse webwinkel Stoffenbieke bestaat ruim anderhalf jaar. Met ingang van vandaag opent de winkel in biologische en duurzame stoffen in Sint-Kwintens-Lennik in de nabijheid van het centrum nu ook een pop-up store. "Om een goed beeld te krijgen van het stoffen die wij verkopen, vinden veel klanten het prettig om het materiaal zelf even te komen bewonderen. Het persoonlijke contact en advies wordt erg gewaardeerd. En wij zien nu duidelijk de persoon achter de bestelling", vertelt eigenaar Frédérique. "Zie het als een mooie, extra service."



De pop-up store is in zijn eigen woning ondergebracht. De raamstickers bij het entree verraden echter dat bezoekers niet zómaar een woonkamer betreden. Ter gelegenheid van de stoffenverkoop is de ruimte omgetoverd tot een miniwinkel die niet onderdoet voor andere kledingzaken.

Zo'n 75 procent van Frédériques aanbod is biologisch of tenminste ecologisch verantwoord. Van dat aanbod zijn 9 op de 10 kledingstukken GOTS-gecertificeerd, het overige deel beschikt over het Oeko-Tex-label. "In een ideale wereld zou ik uitsluitend met biologische stoffen werken, maar in werkelijkheid zijn er slechts relatief weinig fabrikanten. Toch ligt het zwaartepunt bij ons wel duidelijk op biologisch. Beter voor de huid en de natuur." 



De keuze voor duurzame stoffen is ingegeven door het feit dat zijn twee zoontjes allebei hypoallergeen bleken te zijn. In de zoektocht naar huidvriendelijke stoffen kwam hij uit bij textiel met het GOTS- en Oeko-Tex-label. Desondanks wil Frédérique de stoffen bij een breder publiek onder de aandacht brengen. "Slechts weinigen staan stil bij het bestaan van biologische stoffen. Gelukkig leeft dit duurzaamheidsbewustzijn steeds meer. Nu bio is doorgedrongen binnen de voedingsmiddelenindustrie en daardoor steeds zichtbaarder is, verwacht ik dat de weerstand voor biologische kleding - de 'geitenwollen sokken' nog in de ogen van velen - vanzelf minder wordt."

Als de pop-up store aansluiting vindt bij het publiek, krijgt deze mogelijk een vaster karakter. Vanaf vandaag is de winkel elke dinsdag van 19:00 tot 20:30 uur en zaterdag van 10:00 tot 12:30 uur geopend op de Halleweg 4 in Lennik.

Voor meer informatie: www.stoffenbieke.be