Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuivelproducten ERF-1 krijgen landelijke onderscheiding

Jaarlijks organiseert de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders de landelijke zuivel-verkiezing voor zowel leden als niet leden. Tijdens Vakbeurs Foodspecialiteiten in het Expocenter te Houten beoordeelde een deskundige tal van inzendingen op product, smaak en de verpakkingswijze. De zuivel en zachte kazen werden ter jurering aangeboden door meer dan 30 kleinschalige ambachtelijke bereiders. 



ERF-1 ontving het bronzen predicaat voor de boeren karnemelk en het predicaat zilver voor de verse kaas, oftewel kwark. "Een mooi compliment", vertelt Irene Bruins na afloop. "Onze zuivel is al jaren een begrip en is dit jaar opnieuw landelijk onderscheiden. De kaas is nieuw. Dit jaar rijpten de eerste kazen van onze eigen melk in de aloude kaaskelder. De kaas is nieuw op ERF-1. Het predicaat zilver is een kroon op ons werk. Werk vanuit passie met kloppend hart voor de omgeving, de natuurlijke kringloop en natuurlijk onze koeien."


Trots tonen Irene Bruins (links) en Annet van Stratum (rechts) de onderscheidingen.

Daarnaast is het 'boerenkaas maken' uitgeroepen tot immaterieel erfgoed.

De producten van ERF-1 zijn verkrijgbaar op het ERF (mandjeswaardweg 6 te Kampen) en bij tal van adressen in de regio.

Voor meer informatie: www.erf1.nl
Publicatiedatum: