"Verkoop biologisch varkensvlees moeilijker dan rundvlees"

Het leven van een varkenshouder gaat niet over rozen. Tussen 2007 en 2016 verdiende een varkensboer gemiddeld 15.930 euro per jaar. Bijna de helft van alle boeren zat tussen 2001 en 2015 onder de armoedegrens. 

Banken stellen dat de ondernemers het roer moeten omgooien, verduurzamen, maar reiken daarvoor niet de benodigde financiële handvatten. Boeren die wél vernieuwen hebben echter niet de garantie dat hun investeringen zich uitbetalen. Want de consument moet bereid zijn de meerprijs voor duurzaam geproduceerd vlees te willen betalen. En is in de praktijk slechts beperkt het geval.

Ook Albert Heijn merkt dat de consument op het gebied van varkensvlees bovengemiddeld prijsbewust is. Niels Dorland van De Dierenbescherming vult daarop aan: "Voor zover we successen boeken is dat omdat supermarkten hun nek uitsteken en meerkosten op zich nemen."


Bron: Follow The Money


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


"Ben een bio-varkensboer in Frankrijk.Wat me zorgen baart is dat ketens als Intermarché en Leclerc momenteel investeren in enorme "bio"stallen om schurkend aan de conventionele varkensteelt goedkoop te kunnen produceren. Begin 2019 verwachten we een overproductie.

Collegas die meer willen weten kunnen reageren.

gegroet"
steven van der ven, la Berthenoux Frankrijk - 2017/10/02 18:34:19.000© BioJournaal.nl 2018