Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Reeks van acht varianten Italiaanse peulvruchten
Amio: gesigneerd door de bio-boer

Tholen - Enrico introduceert in Nederland een nieuwe lijn biologische peulvruchten. "Wij spelen hierbij in op de trend van traceerbaarheid", aldus Mark Hake van Enrico. Enrico presenteerde de lijn op de Vakbeurs Foodspecialiteiten die op 26 en 27 september gehouden werd in de Expo Houten. Jelle de Jong vertelde op de beurs al dat de producten volledig traceerbaar zijn tot aan de bron. De beursbezoekers hadden daar veel waardering voor, geeft hij aan: "We hebben erg veel goede reacties gekregen op de beurs. Mensen vinden de verpakking erg aanspreken en vinden het erg gaaf dat de traceerbaarheid tot aan de boer reikt."


Jelle en Mark op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017. Tussen hen in de biologische peulvruchten van Amio.
 
Peulvruchten worden steeds vaker geconsumeerd. Het jaar 2016 werd niet voor niets door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het jaar van de peulvrucht. Linzen, bonen, erwten en kikkererwten worden steeds populairder, doordat de peulvrucht ook is opgenomen in de richtlijnen voor goede voeding. Jelle vult aan: "Met deze nieuwe range wordt voor de consument meteen duidelijk waar de peulvruchten vandaan komen. Via de handtekening van de boer op de verpakking is exact te zien waar het product vandaan komt en er wordt informatie vertrekt over de streek."


De complete lijn.

Amio is de merknaam waar Enrico - dat zorg draagt voor de import en distributie in Nederland en BelgiŽ - de reeks van acht varianten Italiaanse peulvruchten in het supermarktschap gaat presenteren. De peulvruchten zijn volledig biologisch geproduceerd. De acht biologische varianten die binnenkort geÔntroduceerd gaan worden zijn: groene linzen, rode linzen, borlotti bonen, cannellini bonen, parelspelt, parelgort, kikkererwten en ongepelde kikkererwten. Jelle: "Bonen en peulvruchten zijn ook een uitstekend alternatief voor vlees. Echt van deze tijd dus."


Twee van de varianten: rode linzen en cannellini bonen.

Voor meer informatie:

Jelle de Jong
Enrico
Abberdaan 210-212
1046 AB Amsterdam
06 57696462
020 4622722
Jelle@enrico.nl
www.enrico.nl

Publicatiedatum: 3-10-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 "Miljarden nodig voor transitie naar plantaardig voedsel"
12-1-2018 "Laten zien hoe veelzijdig Bertyn seitan is"
8-1-2018 Jackfruit: ontdekking voor de Vegan keuken
3-1-2018 Vegetarisch keurmerk met 75% gegroeid
14-12-2017 Nieuw van Provamel: plantaardige variatie op yoghurt Soja-Haver
28-11-2017 Vivera hervat werkzaamheden na brand
23-11-2017 Olijfolie en extra kikkererwten vormen optelsom in Hummus+
20-10-2017 Vleesvervangers groeien als kool in BelgiŽ
16-10-2017 RizRiz-burger La vie est belle primeur op Vitasana
12-10-2017 De Vegetarische Slager mag productnamen toch blijven voeren
12-10-2017 Botanic Bites introduceert 1,5 meter lange plantaardige worst
12-10-2017 Vegetarisch seitangehakt nu bij Kroon Biologische Verswaren
6-10-2017 Duitsland: veel kansen voor vegetarische bio-aanbieders
4-10-2017 Delhaize: vegetarisch bio-assortiment met kwart uitgebreid
21-9-2017 Your Organic Nature #1 in margherita-wijzer Questionmark
22-8-2017 Cafť Ter Marsch zet vegetarische steak tartare van seitan op de kaart
16-8-2017 Veganistisch alternatief voor vleesliefhebbers in trek
21-7-2017 Vernieuwde Bionova sandwichspreads nu verkrijgbaar
20-7-2017 La vie est belle viert 25-jarig jubileum met vegetarische rijstburger
11-7-2017 ProLaTerre Linzenburger wordt Tomaat & Linzenburger

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *