Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Reeks van acht varianten Italiaanse peulvruchten
Amio: gesigneerd door de bio-boer

Tholen - Enrico introduceert in Nederland een nieuwe lijn biologische peulvruchten. "Wij spelen hierbij in op de trend van traceerbaarheid", aldus Mark Hake van Enrico. Enrico presenteerde de lijn op de Vakbeurs Foodspecialiteiten die op 26 en 27 september gehouden werd in de Expo Houten. Jelle de Jong vertelde op de beurs al dat de producten volledig traceerbaar zijn tot aan de bron. De beursbezoekers hadden daar veel waardering voor, geeft hij aan: "We hebben erg veel goede reacties gekregen op de beurs. Mensen vinden de verpakking erg aanspreken en vinden het erg gaaf dat de traceerbaarheid tot aan de boer reikt."


Jelle en Mark op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017. Tussen hen in de biologische peulvruchten van Amio.
 
Peulvruchten worden steeds vaker geconsumeerd. Het jaar 2016 werd niet voor niets door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het jaar van de peulvrucht. Linzen, bonen, erwten en kikkererwten worden steeds populairder, doordat de peulvrucht ook is opgenomen in de richtlijnen voor goede voeding. Jelle vult aan: "Met deze nieuwe range wordt voor de consument meteen duidelijk waar de peulvruchten vandaan komen. Via de handtekening van de boer op de verpakking is exact te zien waar het product vandaan komt en er wordt informatie vertrekt over de streek."


De complete lijn.

Amio is de merknaam waar Enrico - dat zorg draagt voor de import en distributie in Nederland en BelgiŽ - de reeks van acht varianten Italiaanse peulvruchten in het supermarktschap gaat presenteren. De peulvruchten zijn volledig biologisch geproduceerd. De acht biologische varianten die binnenkort geÔntroduceerd gaan worden zijn: groene linzen, rode linzen, borlotti bonen, cannellini bonen, parelspelt, parelgort, kikkererwten en ongepelde kikkererwten. Jelle: "Bonen en peulvruchten zijn ook een uitstekend alternatief voor vlees. Echt van deze tijd dus."


Twee van de varianten: rode linzen en cannellini bonen.

Voor meer informatie:

Jelle de Jong
Enrico
Abberdaan 210-212
1046 AB Amsterdam
06 57696462
020 4622722
Jelle@enrico.nl
www.enrico.nl

Publicatiedatum: 3-10-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-7-2018 Nieuw: Spicy Trio
14-6-2018 "Waardering voor de ambachtelijke kant van het bedrijf"
11-6-2018 Slechts 2% van de Duitsers is echt vegetariŽr
30-5-2018 DaniŽl Saat, Spirit: "Onze seitansteak staat op zichzelf"
25-4-2018 Vegetafel en Vegenement verhuizen terug naar Rotterdam
24-4-2018 Franse regering verbiedt vleesbenaming op vleesvervangers
16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteÔnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 VegetariŽrsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariŽrs naar de biologische slager
8-3-2018 KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees
7-3-2018 'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creŽren
5-3-2018 "Consumenten kopen graag voeding waar zeewier in zit"
5-3-2018 Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
1-3-2018 "Veel variatie mogelijk met seitan"
30-1-2018 ĎKaasí van amandelen en cashewnoten
26-1-2018 "Zeewier maakt samenleving duurzamer"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *