Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Reeks van acht varianten Italiaanse peulvruchten
Amio: gesigneerd door de bio-boer

Tholen - Enrico introduceert in Nederland een nieuwe lijn biologische peulvruchten. "Wij spelen hierbij in op de trend van traceerbaarheid", aldus Mark Hake van Enrico. Enrico presenteerde de lijn op de Vakbeurs Foodspecialiteiten die op 26 en 27 september gehouden werd in de Expo Houten. Jelle de Jong vertelde op de beurs al dat de producten volledig traceerbaar zijn tot aan de bron. De beursbezoekers hadden daar veel waardering voor, geeft hij aan: "We hebben erg veel goede reacties gekregen op de beurs. Mensen vinden de verpakking erg aanspreken en vinden het erg gaaf dat de traceerbaarheid tot aan de boer reikt."


Jelle en Mark op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017. Tussen hen in de biologische peulvruchten van Amio.
 
Peulvruchten worden steeds vaker geconsumeerd. Het jaar 2016 werd niet voor niets door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het jaar van de peulvrucht. Linzen, bonen, erwten en kikkererwten worden steeds populairder, doordat de peulvrucht ook is opgenomen in de richtlijnen voor goede voeding. Jelle vult aan: "Met deze nieuwe range wordt voor de consument meteen duidelijk waar de peulvruchten vandaan komen. Via de handtekening van de boer op de verpakking is exact te zien waar het product vandaan komt en er wordt informatie vertrekt over de streek."


De complete lijn.

Amio is de merknaam waar Enrico - dat zorg draagt voor de import en distributie in Nederland en België - de reeks van acht varianten Italiaanse peulvruchten in het supermarktschap gaat presenteren. De peulvruchten zijn volledig biologisch geproduceerd. De acht biologische varianten die binnenkort geďntroduceerd gaan worden zijn: groene linzen, rode linzen, borlotti bonen, cannellini bonen, parelspelt, parelgort, kikkererwten en ongepelde kikkererwten. Jelle: "Bonen en peulvruchten zijn ook een uitstekend alternatief voor vlees. Echt van deze tijd dus."


Twee van de varianten: rode linzen en cannellini bonen.

Voor meer informatie:

Jelle de Jong
Enrico
Abberdaan 210-212
1046 AB Amsterdam
06 57696462
020 4622722
Jelle@enrico.nl
www.enrico.nl

Publicatiedatum: 3-10-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteďnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 Vegetariërsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariërs naar de biologische slager
8-3-2018 KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees
7-3-2018 'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creëren
5-3-2018 "Consumenten kopen graag voeding waar zeewier in zit"
5-3-2018 Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
1-3-2018 "Veel variatie mogelijk met seitan"
30-1-2018 ‘Kaas’ van amandelen en cashewnoten
26-1-2018 "Zeewier maakt samenleving duurzamer"
23-1-2018 Diverse bio-partners voor De Nationale Week Zonder Vlees
16-1-2018 "Miljarden nodig voor transitie naar plantaardig voedsel"
12-1-2018 "Laten zien hoe veelzijdig Bertyn seitan is"
8-1-2018 Jackfruit: ontdekking voor de Vegan keuken
3-1-2018 Vegetarisch keurmerk met 75% gegroeid
14-12-2017 Nieuw van Provamel: plantaardige variatie op yoghurt Soja-Haver

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *