Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mistdeken biedt groenten verkoeling bij Ekoplaza in Eindhoven

Tholen – Wie de Ekoplaza aan de Stratumsedijk in Eindhoven betreedt zal het meteen opvallen: de geavanceerde en pas geïnstalleerde vernevelingsinstallatie bij de groenteafdeling. "Klanten reageren aangenaam verrast", geeft bedrijfsleider Luuk Bogmans aan. Het is de eerste winkel in de regio die met dit systeem werkt. Het betreft een pilot, maar als de test positief doorzet, zal deze ook in de overige winkels van Ekoplaza navolging krijgen, verwacht hij. "De groenten gaan er op vooruit en het doet iets met de beleving van mensen."



Voorheen werden alle groenten na sluitingstijd in de koeling gezet, om deze 's ochtends weer uit de koeling te halen. Dat leidde tot grote temperatuurschommelingen: van 20 graden op de winkelvloer naar 4 graden in de koeling en vice versa, wat de kwaliteit van de groenten niet ten goede kwam. Dankzij de vernevelingsinstallatie kunnen de groenten ook 's nachts in het schap blijven liggen omdat de temperatuur constant blijft. Luuk ziet al meteen resultaat, met name bij de bladgroenten: "Alles blijft vers en knapperig."



Door de beneveling is het op de groenteafdeling circa vijf graden koeler dan op de rest van de winkelvloer. Dat zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid licht omhoog gaat. "Dat voorkomt dat groenten hun eigen vocht afstaan, wat normaal resulteert in verlepte bladeren. Zowel voor houdbaarheid als presentatie is deze installatie een goede zaak", vervolgt de bedrijfsleider. Of de hogere luchtvochtigheid van invloed is op de rest van het assortiment? "Verwaarloosbaar. Klanten lopen niet natter naar buiten dan dat ze binnenkomen", lacht hij.



Voor meer informatie: stratumsedijk@ekoplaza.nl / www.ekoplaza.nl