Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Documentaire 'Blau de himel, grien it gers’

Toekomst van Friese graslanden biologisch?

Het gras bij de buren...? Zo'n 70 procent van de provincie Friesland bestaat uit weilanden. Het grasland ligt onder een vergrootglas. Critici wijzen op een verarming van de landbouwgrond. Burgers vrezen hardop voor een groot, 'kaal biljartlaken'. In het drieluik 'Blau de himel, grien it gers' wordt dieper ingegaan op deze kwestie. Waar ligt de toekomst voor de Friese graslanden?

Wetenschappers, boeren en burgers kijken naar de geschiedenis van gras, grasrassen en de toepassingen van gras - zoals binnen de melkveehouderij - in de toekomst. Kan gras natuur en landbouw weer verbinden? En is er een rol weggelegd voor biologische landbouw?

De Fryslân DOK documentaire ‘Blau de himel, grien it gers’, deel 1, 2 en 3, zijn op 24 september, 1 oktober en 8 oktober om 17.00 uur te zien, en nadien vanaf 18:00 elk uur (terug) te zien bij Omrop Fryslân op televisie. De documentaires zijn ook te zien op NPO 2 op zaterdag om 15:30 uur en zondag op 13:00 uur.

Bekijk hier de aflevering van afgelopen zondag.

Bron: Omrop Fryslân
Publicatiedatum: