Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dalende fertiliteitsgraad, maar meer tweeverdieners

Analisten voorspellen gematigde groei voor biologische babyvoeding

Ondanks teruglopende geboortecijfers in ontwikkelde landen, is er binnen de markt voor biologische babyvoeding nog zeker groeiruimte, verwacht onderzoeksbureau Market Research Nest, dat de jaarlijkse groei tussen 2017 en 2021 raamt op 11,61 procent. Het bureau spreekt over een 'gematigde groei'. De dalende fertiliteitsgraad binnen ontwikkelde landen zet een rem op de groei. Parallel aan deze ontwikkeling zorgt het gestegen percentage werkende moeders en de verbeterde koopkracht binnen deze veelal middenklassegezinnen, uiteindelijk alsnog voor meer afzet.



Met name in stedelijke gebieden zetten vrouwen hun werkzaamheden na de geboorte van hun kind(eren) weer snel voort. Biologische babyvoeding komt in hun optiek tegemoet aan de vraag naar gemakkelijke en gezonde voeding.

Vanuit bedrijfsmatig perspectief "starten producenten van biologische babyvoeding steeds vaker strategische allianties en zijn overnames binnen de sector eerder regel dan uitzondering", meldt een analist uit het research team.

Voor meer informatie: Market Research Nest
Publicatiedatum: