Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede planning maakt omschakeling naar bio mogelijk

Meer en meer gangbare land- en tuinbouwers hebben sympathie voor de biologische landbouw. Dat geldt ook in Vlaanderen. Omschakelen zien sommigen echter als een stap te ver. Soms terecht, maar in veel gevallen staan misverstanden en onvoldoende kennis de reële mogelijkheden in de weg.

Er is volop vraag naar biologische groenten en akkerbouwgewassen. Verse biologische groenten hebben een marktaandeel van ruim 5 procent in Vlaanderen en warenhuizen als Colruyt en Delhaize mikken hoger. Ook de concentratie van verwerkende bedrijven en groothandel in Vlaanderen biedt kansen. Sommige van deze bedrijven laten zich geheel niet in met bio. Ander bedrijven realiseren 5 procent en meer van hun omzet in bio en moeten zich bij gebrek aan Vlaams product in het buitenland bevoorraden. Het is belangrijk om als omschakelende teler deze potentiële markt goed te verkennen. Bart Naeyaert – gedeputeerde voor Land- en Tuinbouw in de provincie West-Vlaanderen stelde zich in het najaar 2015 al de vraag of de Vlaamse land- en tuinbouw kansen laat liggen. Deze vraag blijft meer dan ooit actueel.

Lees hier het volledige artikel terug.

Bron: CCBT (via BioKennis.org)
Publicatiedatum: