Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Ook voor producten van Bio-Planet
Colruyt Group introduceert digitaal platform 'Productzoeker'

Colruyt Group lanceerde gisteren de website 'Productzoeker'. Dit digitale platform biedt informatie over voedingsproducten van de huismerken van de Colruyt Group, zoals Boni Selection en Everyday die verkrijgbaar zijn in Colruyt, OKay, Bio-Planet, Spar Colruyt Group en Collect & Go. Via filtering vindt de consument vlot of de huismerkproducten die in zijn voedingspatroon of dieet passen. Dat zal het leven vergemakkelijken van bijvoorbeeld mensen met een allergie of intolerantie, maar ook van iedereen die op zoek is naar betrouwbare informatie over ingrediŽnten en voedingswaarden of duurzaamheidsinformatie. Het is een nieuwe stap in de doelstelling van de groep om klanten zo transparant mogelijk te informeren over het bestaande productaanbod en hen te ondersteunen bij hun bewuste voedingskeuzes.Opgebouwd vanuit leefwereld klant

Voor de ontwikkeling van dit digitale platform vertrok Colruyt Group van de heel diverse noden, verwachtingen en beweegredenen van de hedendaagse consument. Frans Colruyt, COO bij Colruyt Group: "We leven in complexe tijden met een overaanbod aan informatie, wat vaak voor onzekerheid en verwarring zorgt. Tegelijkertijd zijn er steeds meer mensen die bewust willen of moeten eten, uit noodzaak, voor hun eigen welzijn of voor een betere wereld. Daarom willen we de consument via dit platform vlotter toegang geven tot transparante en betrouwbare productinformatie."

"We trekken bewust de kaart van de huismerkproducten omdat de productinformatie hiervan geborgd wordt door onze eigen, interne kwaliteitsdienst en diŽtisten. Met onze huismerken gaan we verder qua informatieverstrekking dan wat momenteel wettelijk verplicht is", aldus Frans Colruyt. Door te zoeken op onder meer ingrediŽnten, benaming, trefwoorden en barcode vindt de consument vlot de huismerkproducten die voldoen aan zijn persoonlijke voedingsbehoeften.

Wegwijs bij voedingsallergie of -intolerantie

De website biedt nu specifieke ondersteuning aan mensen met een voedingsallergie of Ėintolerantie: er kan bijvoorbeeld gefilterd worden op de 14 wettelijke allergenen. Later zal het platform, dat voortdurend geŁpdatet wordt, zich ook toespitsen op onder meer mensen die bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch willen eten. Frans Colruyt: "Deze website is uniek in z'n soort. Nu kunnen consumenten gemakkelijk  zoeken binnen het assortiment naar specifieke producten Ė bijvoorbeeld naar glutenvrije koekjes of bereide gerechten zonder ei. We maken het zeer gemakkelijk om precies die keuzes te maken die passen in een  individueel voedingspatroon. Met een dergelijke verhoogde service naar de consument willen we als retailer zo onze maatschappelijke rol verder invullen."

Transparante en diepgaande productinformatie

Productzoeker biedt naast algemene info over gezondheid, allergenen en intolerantie ook nieuws over de afkomst en de duurzaamheid van de private labels van de groep. Frans Colruyt: "Op deze manier willen we op een heel transparante manier meer diepgaande productinformatie meegeven. Zo kunnen we heel concreet per product aangeven waar bijvoorbeeld de nutritionele samenstelling werd aangepast Ė een werk waarbij we al jaren de hoeveelheden zout, suiker en vetten verlagen in onze eigen merken."

Voor meer informatie: www.productzoeker.be

Publicatiedatum: 21-9-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2018 "Er zijn talloze mogelijkheden met haver"
19-6-2018 NetSuite cloud ERP, CRM & E-Commerce voor de food branche
7-6-2018 "Voor zover wij weten zijn we wettelijk in orde"
5-6-2018 Moderne technologie maakt bio-landbouw mede mogelijk in Vlaanderen
23-5-2018 Eigen biologisch gewas beheren via app
27-3-2018 App tegen voedselverspilling gelanceerd in Amsterdam
22-3-2018 Boodschappen voor elkaar doen bij Bio-Planet
22-2-2018 Gebr. Verkooyen neemt mobiele mix- en pompinstallatie in gebruik
14-2-2018 Chinezen monitoren bio-kippen met blockchain
13-2-2018 Bio-ondernemers enthousiast over online marktplaatstool Food Value
26-1-2018 Agrodust komt met eerste zelf-rijdende zitsstofzuiger
23-1-2018 App gaat strijd tegen voedselverspilling aan
8-1-2018 Colruyt Group introduceert nieuwe app
3-1-2018 App Tuintalent leert tuinieren zonder pesticiden
19-12-2017 Inkomens op biologische melkveebedrijven licht gedaald
9-11-2017 Boer 2.0 zoekt verbinding met burgers via sociale media
30-10-2017 Betere sturing door inzicht in productieverliezen en data
24-10-2017 Voedselveiligheid en kwaliteit: pijlers in de voedselindustrie
20-10-2017 App helpt in spelvorm plasticgebruik te verlagen
10-10-2017 VK: maaltijdboxen stuwen afzet bio-AGF

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *