Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Ook voor producten van Bio-Planet
Colruyt Group introduceert digitaal platform 'Productzoeker'

Colruyt Group lanceerde gisteren de website 'Productzoeker'. Dit digitale platform biedt informatie over voedingsproducten van de huismerken van de Colruyt Group, zoals Boni Selection en Everyday die verkrijgbaar zijn in Colruyt, OKay, Bio-Planet, Spar Colruyt Group en Collect & Go. Via filtering vindt de consument vlot of de huismerkproducten die in zijn voedingspatroon of dieet passen. Dat zal het leven vergemakkelijken van bijvoorbeeld mensen met een allergie of intolerantie, maar ook van iedereen die op zoek is naar betrouwbare informatie over ingrediënten en voedingswaarden of duurzaamheidsinformatie. Het is een nieuwe stap in de doelstelling van de groep om klanten zo transparant mogelijk te informeren over het bestaande productaanbod en hen te ondersteunen bij hun bewuste voedingskeuzes.Opgebouwd vanuit leefwereld klant

Voor de ontwikkeling van dit digitale platform vertrok Colruyt Group van de heel diverse noden, verwachtingen en beweegredenen van de hedendaagse consument. Frans Colruyt, COO bij Colruyt Group: "We leven in complexe tijden met een overaanbod aan informatie, wat vaak voor onzekerheid en verwarring zorgt. Tegelijkertijd zijn er steeds meer mensen die bewust willen of moeten eten, uit noodzaak, voor hun eigen welzijn of voor een betere wereld. Daarom willen we de consument via dit platform vlotter toegang geven tot transparante en betrouwbare productinformatie."

"We trekken bewust de kaart van de huismerkproducten omdat de productinformatie hiervan geborgd wordt door onze eigen, interne kwaliteitsdienst en diëtisten. Met onze huismerken gaan we verder qua informatieverstrekking dan wat momenteel wettelijk verplicht is", aldus Frans Colruyt. Door te zoeken op onder meer ingrediënten, benaming, trefwoorden en barcode vindt de consument vlot de huismerkproducten die voldoen aan zijn persoonlijke voedingsbehoeften.

Wegwijs bij voedingsallergie of -intolerantie

De website biedt nu specifieke ondersteuning aan mensen met een voedingsallergie of –intolerantie: er kan bijvoorbeeld gefilterd worden op de 14 wettelijke allergenen. Later zal het platform, dat voortdurend geüpdatet wordt, zich ook toespitsen op onder meer mensen die bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch willen eten. Frans Colruyt: "Deze website is uniek in z'n soort. Nu kunnen consumenten gemakkelijk  zoeken binnen het assortiment naar specifieke producten – bijvoorbeeld naar glutenvrije koekjes of bereide gerechten zonder ei. We maken het zeer gemakkelijk om precies die keuzes te maken die passen in een  individueel voedingspatroon. Met een dergelijke verhoogde service naar de consument willen we als retailer zo onze maatschappelijke rol verder invullen."

Transparante en diepgaande productinformatie

Productzoeker biedt naast algemene info over gezondheid, allergenen en intolerantie ook nieuws over de afkomst en de duurzaamheid van de private labels van de groep. Frans Colruyt: "Op deze manier willen we op een heel transparante manier meer diepgaande productinformatie meegeven. Zo kunnen we heel concreet per product aangeven waar bijvoorbeeld de nutritionele samenstelling werd aangepast – een werk waarbij we al jaren de hoeveelheden zout, suiker en vetten verlagen in onze eigen merken."

Voor meer informatie: www.productzoeker.be

Publicatiedatum: 21-9-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

8-1-2018 Colruyt Group introduceert nieuwe app
3-1-2018 App Tuintalent leert tuinieren zonder pesticiden
19-12-2017 Inkomens op biologische melkveebedrijven licht gedaald
9-11-2017 Boer 2.0 zoekt verbinding met burgers via sociale media
30-10-2017 Betere sturing door inzicht in productieverliezen en data
24-10-2017 Voedselveiligheid en kwaliteit: pijlers in de voedselindustrie
20-10-2017 App helpt in spelvorm plasticgebruik te verlagen
10-10-2017 VK: maaltijdboxen stuwen afzet bio-AGF
5-10-2017 "Robots nemen het wieden uiteindelijk over"
3-10-2017 Blockchainplatform voor landbouw- en voedingsbedrijven beschikbaar
22-9-2017 Nieuw digitaal platform ontsluit EU-kennis biologische akkerbouw
12-9-2017 De reis van varken naar spek op je smartphone
27-6-2017 Nieuwe app beschikbaar voor beheersing Phytophthora in aardappel
23-5-2017 "Door Bizz-E verdwijnt veel handmatig werk"
28-4-2017 App brengt ontwikkeling lente in ‘achtertuin’ in beeld
14-3-2017 Nieuwe app toont residu van gewasbeschermingsmiddelen
2-3-2017 Nieuwe app geeft advies voor voeding op maat
1-3-2017 App Hiiper vergelijkt goedkoopste super voor boodschappenlijst
22-2-2017 PostNL breidt foodbezorging verder uit
25-1-2017 Chinese onderzoekers ontwikkelen geheugenchip van eierschalen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *