Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor niet-diervriendelijk vlees

Arjen Lubach komt met 'slechter leven'-keurmerk

Dat presentator Arjen Lubach zijn maatschappijkritische houding niet onder stoelen of banken schuift, bewees hij wel met de satirische ontvangst van de Amerikaanse president Donald Trump. Zijn videoboodschap werd internationaal bejubeld. Ook in eigen land zet Lubach de verhoudingen op scherp. In het VPRO-programma Zondag met Lubach introduceerde de coryfee een keurmerk voor niet-diervriendelijk vlees, het zogenaamde 'Slechter Leven'-keurmerk.



Geïnteresseerden kunnen via de daarvoor bestemde website een stickervel bestellen om op vlees(verpakkingen) te plakken van dieren die een slecht leven hebben gehad. Net als bij verpakkingen voor rookwaren, gaat hier een waarschuwende werking van uit. Op het logo staan namelijk afbeeldingen van dieren die onder erbarmelijke omstandigheden leven. Lubachs initiatief volgt op het stijgende aantal stalbranden in Nederland en fungeert als manifest tegen de huidige bio-industrie.

Bron: Zondag met Lubach
Publicatiedatum: