Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Pieter de Keijzer, Eosta: "Volumes beperkt, klanten extreem enthousiast"
Ruby Valencia: sinaasappel met smaak en eigenschappen van grapefruit

Tholen - Het is nog heel kleinschalig, maar Eosta heeft via haar Zuid-Afrikaanse biologische leverancier wel de beschikking over een heuse citrusnoviteit: de Ruby Valencia. Ooit ontdekt als een mutatie van een gewone Valencia-boom in een boomgaard in Nelspruit, Zuid-Afrika. Van daaruit is deze commercieel verder ontwikkeld.



"Onze teler, Groenheuwel in de Noordkaap, heeft vijf jaar geleden besloten om deze nieuwe variëteit kleinschalig te gaan aanplanten. Drie jaar geleden kregen we de eerste zending van 20 dozen binnen. Vorig jaar ontvingen we een paar pallets en dit jaar hebben we één container te verdelen", vertelt productmanager Pieter de Keijzer.



"De volumes zijn beperkt en dat maakt dit ras nog niet geschikt voor de supermarkten, maar de biosupermarkten en speciaalzaken in Duitsland en Scandinavië zijn extreem enthousiast. Afgelopen weekend hebben we hem tijdens een leveranciersbeurs in Duitsland gepromoot en daar waren de reacties erg goed." Of de Ruby Valencia een echte knaller wordt, hangt volgens hem van de telers af. "Als die ervoor gaan, kan het zeker wat worden, anders zullen klanten dit citrus nooit echt gaan ontdekken. Ik heb wat research gedaan, maar kwam dit ras nog niet elders tegen."


"Wij zien er wel de nodige potentie in en zijn er trots op dat onze leverancier het lef heeft gehad om dit ras verder te ontwikkelen. Wanneer de bomen volgroeid zijn, kunnen we in de toekomst deze primeur wel vijf weken leveren. Buiten ons mooie volume aan 'gewone' biologische sinaasappelen is dit een zeer leuke aanvulling voor zowel onze klanten als de consument", besluit Pieter.



De biologische Ruby Valencia wordt geteeld in de vallei van de Oranjerivier in Zuid-Afrika, door Nature & More teler André Spangenberg. Meer info over André en zijn bedrijf is te vinden met code 229 op www.natureandmore.com.

Voor meer informatie:
Pieter de Keijzer
Eosta
T: 0180 635500
pieter@eosta.com
www.eosta.com

Publicatiedatum: 12-9-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-11-2017 Dubbele opbrengst met resistente aardappelrassen
17-11-2017 VS oogst meer biologische zoete aardappelen
17-11-2017 Frankrijk: "Consumptie bio-producten groeit jaarlijks 10%"
16-11-2017 Studie: drastische maatregelen nodig voor 100% biologische wereldvoedselvoorziening
15-11-2017 Mixverpakkingen bio-fruit populair in Zweden
15-11-2017 "Grote belangstelling voor biologische Hollandse appelen"
15-11-2017 'Nieuwe Belgische boer' maakt geen gebruik van landbouwgrond
15-11-2017 "Trendy bio-groenten trekken door naar diepvriessector"
14-11-2017 "Nederlanders consumeren steeds meer knolselderij"
13-11-2017 BioTropic test nieuwe rijpings- en sorteerinstallatie voor bio-mango’s
13-11-2017 GreenbalanZ winnaar Greenovation Award
13-11-2017 Red Season, bio-aardbei met houdbaarheid van 10 dagen
10-11-2017 Alouette baart opzien met phythophthora-resistentie
10-11-2017 VS: Terugroepactie diepvriesbonen vanwege listeria
10-11-2017 Seizoenspiek voor biologische gember
10-11-2017 Spanje ziet vraag naar biologisch citrus stijgen
9-11-2017 Massale fraude met biologische groenten en fruit op Sicilië
8-11-2017 Biologische bewaarappel Natyra positief ontvangen
8-11-2017 "Hogere kiwiprijzen door minder aanvoer"
8-11-2017 "Bio-trend houdt minstens nog 10 jaar aan"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *