Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Pieter de Keijzer, Eosta: "Volumes beperkt, klanten extreem enthousiast"
Ruby Valencia: sinaasappel met smaak en eigenschappen van grapefruit

Tholen - Het is nog heel kleinschalig, maar Eosta heeft via haar Zuid-Afrikaanse biologische leverancier wel de beschikking over een heuse citrusnoviteit: de Ruby Valencia. Ooit ontdekt als een mutatie van een gewone Valencia-boom in een boomgaard in Nelspruit, Zuid-Afrika. Van daaruit is deze commercieel verder ontwikkeld.



"Onze teler, Groenheuwel in de Noordkaap, heeft vijf jaar geleden besloten om deze nieuwe variëteit kleinschalig te gaan aanplanten. Drie jaar geleden kregen we de eerste zending van 20 dozen binnen. Vorig jaar ontvingen we een paar pallets en dit jaar hebben we één container te verdelen", vertelt productmanager Pieter de Keijzer.



"De volumes zijn beperkt en dat maakt dit ras nog niet geschikt voor de supermarkten, maar de biosupermarkten en speciaalzaken in Duitsland en Scandinavië zijn extreem enthousiast. Afgelopen weekend hebben we hem tijdens een leveranciersbeurs in Duitsland gepromoot en daar waren de reacties erg goed." Of de Ruby Valencia een echte knaller wordt, hangt volgens hem van de telers af. "Als die ervoor gaan, kan het zeker wat worden, anders zullen klanten dit citrus nooit echt gaan ontdekken. Ik heb wat research gedaan, maar kwam dit ras nog niet elders tegen."


"Wij zien er wel de nodige potentie in en zijn er trots op dat onze leverancier het lef heeft gehad om dit ras verder te ontwikkelen. Wanneer de bomen volgroeid zijn, kunnen we in de toekomst deze primeur wel vijf weken leveren. Buiten ons mooie volume aan 'gewone' biologische sinaasappelen is dit een zeer leuke aanvulling voor zowel onze klanten als de consument", besluit Pieter.



De biologische Ruby Valencia wordt geteeld in de vallei van de Oranjerivier in Zuid-Afrika, door Nature & More teler André Spangenberg. Meer info over André en zijn bedrijf is te vinden met code 229 op www.natureandmore.com.

Voor meer informatie:
Pieter de Keijzer
Eosta
T: 0180 635500
pieter@eosta.com
www.eosta.com

Publicatiedatum: 12-9-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Vierdaagse Masterclass kaasmaken met bio-boer David Asher
20-9-2017 Spaanse teler kiest voor biologisch steenfruit
20-9-2017 Amerikaanse bio-sector discussieert opnieuw over teelt op water
19-9-2017 Zwitserland: veel vraag naar bio-kruiden deze zomer
19-9-2017 Biologische Nederlandse thee wint innovatieprijs voor telers
19-9-2017 Irrigatie-advies voor bio-teelten
15-9-2017 Aldi en Lidl ondertekenen duurzame aardappelconvenant
15-9-2017 Vlaamse gedeputeerde bezoekt biologisch tuinbouwbedrijf
14-9-2017 Peter van der Schoot nieuwe voorzitter Comité Bio GroentenFruitHuis
14-9-2017 Eerste biologische dadelgroothandel in Antwerpen
13-9-2017 "Spaanse thuismarkt steeds groter voor mango's en avocado's"
12-9-2017 Aldi ondertekent duurzame aardappelconvenant
11-9-2017 Hoe biologische gember vrouwenmishandeling in Peru tegengaat
8-9-2017 Jumbo verduurzaamt Nederlands AGF-aanbod
7-9-2017 Azienda Agricola Modica focust zich op bio-teelt
7-9-2017 Boeket van Belgische bio-bloemen rechtstreeks van het veld
7-9-2017 Inschrijving Koning Willem I Prijs en Plaquette van start
7-9-2017 VS: aandeel bio-peren stijgt
6-9-2017 "Uitermate goed kooljaar"
6-9-2017 Zweedse importeur koopt alleen biologische gember in

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *