Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Pieter de Keijzer, Eosta: "Volumes beperkt, klanten extreem enthousiast"
Ruby Valencia: sinaasappel met smaak en eigenschappen van grapefruit

Tholen - Het is nog heel kleinschalig, maar Eosta heeft via haar Zuid-Afrikaanse biologische leverancier wel de beschikking over een heuse citrusnoviteit: de Ruby Valencia. Ooit ontdekt als een mutatie van een gewone Valencia-boom in een boomgaard in Nelspruit, Zuid-Afrika. Van daaruit is deze commercieel verder ontwikkeld.



"Onze teler, Groenheuwel in de Noordkaap, heeft vijf jaar geleden besloten om deze nieuwe variëteit kleinschalig te gaan aanplanten. Drie jaar geleden kregen we de eerste zending van 20 dozen binnen. Vorig jaar ontvingen we een paar pallets en dit jaar hebben we één container te verdelen", vertelt productmanager Pieter de Keijzer.



"De volumes zijn beperkt en dat maakt dit ras nog niet geschikt voor de supermarkten, maar de biosupermarkten en speciaalzaken in Duitsland en Scandinavië zijn extreem enthousiast. Afgelopen weekend hebben we hem tijdens een leveranciersbeurs in Duitsland gepromoot en daar waren de reacties erg goed." Of de Ruby Valencia een echte knaller wordt, hangt volgens hem van de telers af. "Als die ervoor gaan, kan het zeker wat worden, anders zullen klanten dit citrus nooit echt gaan ontdekken. Ik heb wat research gedaan, maar kwam dit ras nog niet elders tegen."


"Wij zien er wel de nodige potentie in en zijn er trots op dat onze leverancier het lef heeft gehad om dit ras verder te ontwikkelen. Wanneer de bomen volgroeid zijn, kunnen we in de toekomst deze primeur wel vijf weken leveren. Buiten ons mooie volume aan 'gewone' biologische sinaasappelen is dit een zeer leuke aanvulling voor zowel onze klanten als de consument", besluit Pieter.



De biologische Ruby Valencia wordt geteeld in de vallei van de Oranjerivier in Zuid-Afrika, door Nature & More teler André Spangenberg. Meer info over André en zijn bedrijf is te vinden met code 229 op www.natureandmore.com.

Voor meer informatie:
Pieter de Keijzer
Eosta
T: 0180 635500
pieter@eosta.com
www.eosta.com

Publicatiedatum: 12-9-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-1-2018 Sebastiaan Bos: "Er mag best een kluit aarde aan zitten"
23-1-2018 "Groei Spaans bio-areaal niet zo onstuimig als wordt voorgesteld"
22-1-2018 Franse bio-markt groeit
22-1-2018 Maandag soepdag op Tilburgse basisschool
19-1-2018 Máximaal aandacht voor pompoen op Bio-beurs
19-1-2018 Nieuw pakket phytophthora-resistente rassen Agrico
19-1-2018 Volkert Engelsman doet via koningin Máxima een appèl aan financiële sector
19-1-2018 Syngenta krijgt nul op rekest bij Europees Octrooibureau
17-1-2018 Joost maakt telersdroom waar met Heerlijke oogst
17-1-2018 Chili: 10% blauwe bessen biologisch geteeld
17-1-2018 Vraag naar biologische appel blijft groeien
17-1-2018 Bio-tuinderij Mühlingen opent kas 4,2 hectare
17-1-2018 "Meer bewustzijn voor behoud bodemstructuur en bodemleven"
16-1-2018 BioTropic neemt vier nieuwe rijpkamers in gebruik voor mango's
16-1-2018 Red Season, Italiaanse bio-aardbeien
16-1-2018 Bio Freshi Produce breidt uit met industriegroenten
16-1-2018 VK enige land in EU met afname areaal biologische sector
16-1-2018 Eerste bio-bedrijf in Oman gestart
15-1-2018 "Onkruid is grootste probleem bij quinoa"
15-1-2018 Internationale biologische paksoi-weken van start

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *