Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Pieter de Keijzer, Eosta: "Volumes beperkt, klanten extreem enthousiast"
Ruby Valencia: sinaasappel met smaak en eigenschappen van grapefruit

Tholen - Het is nog heel kleinschalig, maar Eosta heeft via haar Zuid-Afrikaanse biologische leverancier wel de beschikking over een heuse citrusnoviteit: de Ruby Valencia. Ooit ontdekt als een mutatie van een gewone Valencia-boom in een boomgaard in Nelspruit, Zuid-Afrika. Van daaruit is deze commercieel verder ontwikkeld.



"Onze teler, Groenheuwel in de Noordkaap, heeft vijf jaar geleden besloten om deze nieuwe variëteit kleinschalig te gaan aanplanten. Drie jaar geleden kregen we de eerste zending van 20 dozen binnen. Vorig jaar ontvingen we een paar pallets en dit jaar hebben we één container te verdelen", vertelt productmanager Pieter de Keijzer.



"De volumes zijn beperkt en dat maakt dit ras nog niet geschikt voor de supermarkten, maar de biosupermarkten en speciaalzaken in Duitsland en Scandinavië zijn extreem enthousiast. Afgelopen weekend hebben we hem tijdens een leveranciersbeurs in Duitsland gepromoot en daar waren de reacties erg goed." Of de Ruby Valencia een echte knaller wordt, hangt volgens hem van de telers af. "Als die ervoor gaan, kan het zeker wat worden, anders zullen klanten dit citrus nooit echt gaan ontdekken. Ik heb wat research gedaan, maar kwam dit ras nog niet elders tegen."


"Wij zien er wel de nodige potentie in en zijn er trots op dat onze leverancier het lef heeft gehad om dit ras verder te ontwikkelen. Wanneer de bomen volgroeid zijn, kunnen we in de toekomst deze primeur wel vijf weken leveren. Buiten ons mooie volume aan 'gewone' biologische sinaasappelen is dit een zeer leuke aanvulling voor zowel onze klanten als de consument", besluit Pieter.



De biologische Ruby Valencia wordt geteeld in de vallei van de Oranjerivier in Zuid-Afrika, door Nature & More teler André Spangenberg. Meer info over André en zijn bedrijf is te vinden met code 229 op www.natureandmore.com.

Voor meer informatie:
Pieter de Keijzer
Eosta
T: 0180 635500
pieter@eosta.com
www.eosta.com

Publicatiedatum: 12-9-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-5-2018 Nieuwe locatie boerderijwinkel biedt vijf keer zoveel ruimte
22-5-2018 Spanje: bioteelt in het bos
22-5-2018 San Marino gaat voor volledig biologisch
18-5-2018 Zeeuws bio-echtpaar legt voedselbos aan
18-5-2018 Biologische insecticide Carpovirusine EVO2 effectief tegen fruitmot
18-5-2018 Bessen plukken bij de Vlaamse bioboer
18-5-2018 Suriname: Ressortleiders DOAB volgen verdiepingscursus bio-landbouw
18-5-2018 Almería wil areaal biologische kasteelt verdubbelen
18-5-2018 Denemarken: Biologische landbouw heeft groene wensen voor nieuwe minister
18-5-2018 Nooit eerder waren er zoveel bio-bedrijven in Zwitserland
17-5-2018 "Het is essentieel om te beginnen met gezonde zaden"
17-5-2018 "300 miljoen hectare grond extra door zilte landbouw"
17-5-2018 Oproep aan spruitentelers: denk mee over bio-IPM
16-5-2018 Bio landbouw Luxemburg: een moeilijke markt
16-5-2018 Duidelijke toename van het aantal bio-bedrijven in Zwitserland
16-5-2018 Plan van aanpak 'Gewasbescherming in de biologische fruitteelt'
16-5-2018 Bio groeit sterk in het buitenland
16-5-2018 Biologische mais mag VS niet in
16-5-2018 "Thaise bio-mango's ook populair in de topgastronomie"
15-5-2018 Lokale biologische boodschappen van boer uit de regio makkelijk online te bestellen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *