Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Instock pleit voor nieuwe benadering THT-datum
"Ten minste Heerlijk Tot klinkt toch uitnodigender?"

Tholen – Een duizelingwekkend bedrag van 4,5 miljard euro wordt jaarlijks in Nederland aan voedsel verspild. Een derde van de totale voedselproductie maar liefst. 15% van de verspilling komt op het conto van consumenten zelf. "Omdat ze verkeerd inkopen of nalaten hun voeding in optimale condities te bewaren. Maar vaker nog omdat ze de THT-datum te serieus nemen", legt Michel Bruynseels van Instock uit. De 'Instockies' pleiten daarom voor een compleet nieuwe benadering van het begrip THT. "Want zeg nu zelf: Ten minste Heerlijk Tot klinkt toch stukken uitnodigender?"


Het Instock-team wapent zich met groenten tegen voedselverspilling.

Onder consumenten bestaat de hardnekkige misperceptie dat vooral producenten en winkels grote verspillers zijn. De praktijk wijst anders uit. In de keten komt 'slechts' 2% van de verspilling voor rekening van retailers, gevolgd door horeca (5%) en producenten (13%). Consumenten voeren met 15% de lijst aan. "Daarom is het belangrijk de perceptie van consumenten met betrekking tot de THT-datum te veranderen. Velen denken dat zij producten met deze aanduiding hooguit tot die datum kunnen consumeren. Sommigen maken het zelfs zo bont dat de producten zelfs een dag voor deze datum al in de kliko verdwijnen", weet Michel. "Instock is ervan overtuigd dat het toekennen van een positievere naam als 'Ten minste Heerlijk Tot' aanzet tot nadenken."


Een lunch gemaakt van groenten die net op tijd gered konden worden.

In Nederland worden hoofdzakelijk aardappelen verspild. Dat is te wijten aan de dikwijls grote overproducties. Instock weet deze anderszins verspilde aardappelen te verwaarden tot Pieper Bier. Het initiatief weet ook in het buitenland hoge ogen te gooien. "Ook daar is aandacht voor deze problematiek. Verspilling op deze schaal is bovenal een westers probleem", besluit de account manager.


Bier van geredde aardappelen en oud brood.

Voor meer informatie: www.instock.nl

Publicatiedatum: 12-9-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-1-2018 New Material Award 2018: blik op de toekomst
16-1-2018 Biobased voedselverpakkingen door de ogen van de consument
15-1-2018 "Wereldwijde import, biologisch en fair, duurzaam verpakt"
15-1-2018 Theresa May wil af van plastic verpakking
9-1-2018 Biologisch net biedt alternatieve verpakkingsoplossing
8-1-2018 "Omslagpunt gebruik lasertechniek bijna bereikt"
5-1-2018 "Peakfresh verpakking heeft ook veel potentie voor bio-AGF"
4-1-2018 "Jonge generatie geeft de voorkeur aan ecologische verpakkingen"
2-1-2018 Nieuwe breekverpakking voor blauwe bessen
19-12-2017 Principeakkoord bereikt: meer recycling en minder afval in Europa
14-12-2017 "Hoog tijd voor Vlaams verbod op plastic tasjes"
7-12-2017 "Promotie ongezonde producten met kinderidolen ongewenst"
7-12-2017 Chili: stempel voor biologische producten
4-12-2017 Proteus wint Greener Packaging Award 2017
4-12-2017 Jarenlange R&D resulteert in composteerbare, biobased vers-vleesverpakking
27-11-2017 Delhaize wint publieksprijs Greener Packaging Awards voor natural branding
22-11-2017 Eetbare inkt als alternatief voor fruitsticker of laser
17-11-2017 Waitrose test nieuwe verpakking voor biologische tomaten
10-11-2017 Hersluitbaar milieuvriendelijke topseal voor pulpbakken
7-11-2017 Primeur bij Ekoplaza: composteerbare broodzak met venster

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *