Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frankrijk bierland?

Fransen niet vies van een zelfgebrouwen speciaalbiertje

Le fin de tes problemes, c'est de la joie. Frankrijk: het land der bourgondiërs mag dan wel bekendstaan om zijn voorliefde voor wijnen, ook bierbrouwen raakt in zwang. Als bierliefhebber in Frankrijk hoef je niet meer op bezoek bij de noorderburen om aan je trekken te komen. Veel supermarkten getuigen daarvan met goedgevulde rekken vol speciaalbier.



Online bierspecialist Bierista ging op onderzoek uit en wilde in kaart brengen waar deze plotselinge omslag precies vandaan komt. De Fransman Nicolas en de Engelse Kerrie Meylan van La Brasserie Nauèra delen hun kant van het verhaal. Nicolas handelde zelf al enige tijd in wijn, maar besloot ook zelf bier te gaan brouwen, toen hij merkte dat de Fransen niet vies bleken van speciaalbier. In Frankrijk zijn op het moment tussen de 400 en 500 (thuis)brouwers actief. Nicolas brouwt al een biologisch blond bier. In 2018 hoopt hij al zijn bieren biologisch te gaan brouwen.

Lees hier het volledige artikel op Bierista.
Publicatiedatum: