Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klimaatverandering? Het antwoord ligt onder onze voeten

Het bodemverhaal: over de cruciale rol van CO2-opslag in de bodem

Een gezonde, levende bodem is het sleutelelement voor de productie van biologische voeding. Een bio-boer draagt dan ook veel zorg voor de bodem. Hij gebruikt geen kunstmest, maar voedt de bodem met organisch materiaal als stalmest of compost. Via vruchtwisseling en groenbemesting houdt hij de bodemvruchtbaarheid op peil. Het bodemverhaal is dan ook belangrijk om te vertellen.

Vraag je je als ondernemer af wat je concreet aan klimaatverandering kunt doen? Dan ben je misschien nog niet bekend met het bodemverhaal, over de cruciale rol van CO2-opslag in de bodem. Een nieuwe website biedt korte, heldere filmpjes en concrete tips. Voor iedereen die het verschil wil maken: particulieren, leerkrachten, verenigingen, overheden, etcetera. Elk filmpje licht een ander aspect van een gezonde bodem toe:



Bio en bodem

De natuur werkt als een gesloten kringloop waar afval opnieuw grondstof wordt. Landbouw brengt die kringloop wat uit evenwicht: door gewassen te telen en te oogsten halen boeren immers nutriƫnten uit de grond weg. Als die niet opnieuw aangevuld worden, geraakt een bodem uitgeput en wordt hij onvruchtbaar. Bio-landbouw gebruikt een aantal technieken om die kringloop opnieuw te sluiten en de bodem te voeden.

Kies daarom voor biologische of agro-ecologische landbouw en investeer mee in een vruchtbare bodem, is het devies van BioForum Vlaanderen.

Bron: BioForum Vlaanderen