Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Botanico-mixen qua geur en smaak heel overtuigend"
Bouillon de nieuwe koffie?

Tholen - Bouillon in plaats van koffie? "Het klinkt misschien wat raar, maar in verschillende steden over de hele wereld drinken ze inmiddels bouillon in plaats van koffie, 'on the go'. Ik zag in het magazine Food Inspiration een item over bouillon als gezond alternatief voor koffie. Er duiken over de hele wereld zogenaamde bouillonbars op, waaronder Brodo in New York, vertelt Tim Spek, sales manager bij Amanprana. Hij houdt de trends nauwlettend in de gaten en ziet ook in Nederland kansen voor deze bouillon-trend.

Tim: "Zeker in de grote steden zijn er concepten die dit op kunnen gaan pakken. Het is een mooie manier om je te onderscheiden. Misschien komen ze erachter dat het 1 jaar te vroeg is. Maar het is wel heel erg leuk om ondernemers die zoekende zijn naar nieuwe mogelijkheden inzicht te geven in de wereldwijde trends. Dat mis ik wel bij veel ondernemers in ons land. Zij blijven in en rond hun winkel hangen, het zou heel goed zijn als zij nu en dan de winkel zouden laten en bijvoorbeeld eens een bezoek zouden brengen aan steden als Berlijn, Stockholm en Kopenhagen. Dan komen ze gegarandeerd vol inspiratie terug."

Amanprana introduceerde eerder dit jaar een reeks kruidenmixen: de Botanico-mixen. Het gaat om culinaire kruiden voor elke dag. Van de acht varianten kunnen deze twee volgens Tim het beste gebruikt worden als bouillon: Flamuno en Adapto. "Deze mixen van Amanprana lenen zich perfect voor het maken van bouillons. Hiermee krijgt men direct een gezonde hoeveelheid antioxidanten binnen. Het is heel simpel: voeg 1 theelepel van de kruidenmix toe aan een mok met warm water. Deze twee smaken zijn het meest overtuigend. In de Adapto zit dankzij de sumak bes een zuurtje en de Flamuno is wat warmer en pittiger."



Bij de vaste Amanprana-afnemers verkopen de Botanico-mixen volgens Tim al prima. "Voor de formule-winkels is dit wel een wat lastiger product. Het is geen product dat je in het schap zet en zichzelf verkoopt." Daarom investeert Amanprana in ondersteunende promotiemiddelen. "We hebben een display voor de kruiden ontwikkeld, inclusief testers. Daarbij is het altijd mogelijk om te overleggen over de organisatie van een proeverij in de winkel. Het laten proeven maakt het voor de consument wat concreter, dan heb je meer tijd voor extra tekst en uitleg. Het zijn niet de meest eenvoudige producten, maar qua geuren en smaken is het heel overtuigend."

Klik hier voor meer informatie over de Botanico kruidenmixen.

Voor meer informatie:

Tim Spek
Noble House
Sales manager Nederland
06 24712166
tim.spek@noble-house.tk


Publicatiedatum: 7-9-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

15-11-2017 Theelandschap steeds meer versplinterd
14-11-2017 Nieuw: proeverij van Celestial Seasonings
8-11-2017 Pukka binnenkort ook in de supermarkt?
2-11-2017 "Eerste biologische alcoholvrije wijnen in Nederland"
31-10-2017 Neleman Viognier-Chardonnay beste bio-blanco
31-10-2017 "Ik wil mensen besmetten met mijn ecologische visie"
30-10-2017 Limburgse Tripel K Belgisch bio-bier van het jaar
30-10-2017 Koken met bier tijdens cook-off van De Leckere
25-10-2017 "Duurzaamheidsprincipe bio sluit perfect aan bij onze filosofie"
24-10-2017 You can do it
23-10-2017 Biologisch witbier van Brouwerij Pronck wint Beer Award
23-10-2017 Nieuw van Yogi Tea: White Tea with Alo Vera en Inner Harmony
23-10-2017 "150 Belgische bio-bieren te ontdekken!
20-10-2017 Wat maakt bier bio?
19-10-2017 Lidl introduceert 'katervrije' bio-prosecco
18-10-2017 "Heft in eigen hand nemen, k als kleine ondernemer"
17-10-2017 Natrada neemt distributie Lazanou in Nederland over
16-10-2017 Spaanse designer haalt de zon in huis bij Neleman
13-10-2017 "Een rijke grond, dat is de basis van alles"
5-10-2017 EU verwacht lagere wijnproductie: -14%

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *