Symposium: 10:30–12:30 uur
Wat is de voedingsbehoefte van een biologische zeug? En hoe vertaalt zich dit naar het juiste rantsoen en voerschema? Jan Fledderus, Innovatiemanager Biggen van ForFarmers, neemt u samen met Achim Tijkorte, productmanager Reudink, mee in de wereld van nutritionele behoeften en juiste voertoepassing. Chris Opschoor, Manager Feed Group van Topigs Norsvin, sluit hierop aan met een praktisch verhaal over de invloed van voer op dierwelzijn, bigkwaliteit en vleeskwaliteit. Tot slot presenteert Meat Friends haar visie over de afzetmarkt van biologisch varkensvlees.Open dag: 13:30–18:00 uur
De familie Boerrigter opent de deuren van hun nieuwe, biologische varkenshouderij voor àlle belangstellenden. U bent van harte welkom om het bedrijf met 80 zeugen en 760 vleesvarkens te bezichtigen.Wat is er te zien:
- Groepshuisvesting op stro voor dragende zeugen en opfokzeugen met voerstations;
- Topigs 50 zeug x Tempo beer;
- Kraamopfokhokken;
- 760 Vleesvarkens in verbouwde stal van 10 afdelingen met computergestuurde droogvoerinstallatie