Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Eosta bij Groen Licht over consumptie citroenschil:
"Kwestie van er gelikt uitzien of gelikt willen worden"

Maandag 4 september zond NPO2 tijdens het tv-programma Groen Licht een item uit over citroenschillen in je eten. Is het beter om biologische citroen te gebruiken of kun je evengoed gangbare citroen gebruiken, die is behandeld met chemische middelen en een waslaagje bevat? In het programma kwam Pieter de Keijzer aan het woord, productmanager citroen bij biologische fruitimporteur Eosta. Voor De Keijzer, die een biologische en gangbare citroen voorgehouden kreeg, was de keuze makkelijk: "Het is een kwestie van er gelikt uitzien of gelikt willen worden."  


V.l.n.r.: Productmanager Pieter de Keijzer, presentatrice Milouska Meulens, winkelier Rick Teunissen, cameraman, geluidsman.

Het programma werd deels opgenomen bij de Natuurwinkel in Alphen aan den Rijn, van winkelier Rick Teunissen. Pieter de Keijzer, productmanager citroen van Eosta, pleitte hier voor de biologische citroen. Samen met presentatrice Milouska Meulens keek hij naar biologische en gangbare citroenen. "Je ziet inderdaad het verschil. Het is een kwestie van er gelikt uitzien of gelikt willen worden. Aan de gangbare citroen zou ik niet willen likken. Je weet waar het mee behandeld is."

Keuze tussen milieu en prijs

Er kwam ook een gangbare importeur aan het woord. De conclusie van het programma was, bij monde van WUR-wetenschapper Peter Boogaard, dat je beide citroenen prima kunt eten. Uiteindelijk gaat het om een keuze tussen milieu en prijs, volgens de wetenschapper. Het item is hier online terug te zien; vanaf 5 minuten gaat het speciaal over de citroen.

Voor meer informatie: www.eosta.nl

Publicatiedatum: 5-9-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-11-2017 VS oogst meer biologische zoete aardappelen
17-11-2017 Dubbele opbrengst met resistente aardappelrassen
17-11-2017 Frankrijk: "Consumptie bio-producten groeit jaarlijks 10%"
16-11-2017 Studie: drastische maatregelen nodig voor 100% biologische wereldvoedselvoorziening
15-11-2017 Mixverpakkingen bio-fruit populair in Zweden
15-11-2017 "Grote belangstelling voor biologische Hollandse appelen"
15-11-2017 'Nieuwe Belgische boer' maakt geen gebruik van landbouwgrond
15-11-2017 "Trendy bio-groenten trekken door naar diepvriessector"
14-11-2017 "Nederlanders consumeren steeds meer knolselderij"
13-11-2017 BioTropic test nieuwe rijpings- en sorteerinstallatie voor bio-mango’s
13-11-2017 GreenbalanZ winnaar Greenovation Award
13-11-2017 Red Season, bio-aardbei met houdbaarheid van 10 dagen
10-11-2017 Alouette baart opzien met phythophthora-resistentie
10-11-2017 VS: Terugroepactie diepvriesbonen vanwege listeria
10-11-2017 Seizoenspiek voor biologische gember
10-11-2017 Spanje ziet vraag naar biologisch citrus stijgen
9-11-2017 Massale fraude met biologische groenten en fruit op Sicilië
8-11-2017 Biologische bewaarappel Natyra positief ontvangen
8-11-2017 "Hogere kiwiprijzen door minder aanvoer"
8-11-2017 "Bio-trend houdt minstens nog 10 jaar aan"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *