Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seminar: 12 oktober

Veilige bio-import uit derde landen met TRACES

Of het nou gaat om biologische of conventionele producten, importeren uit derde wereldlanden is voor de fruithandel altijd een uitdaging. Vanaf midden oktober 2017 gelden er nieuwe eisen aan de kwaliteitsbewaking. Dan moet men voortaan voor biologische producten het elektronische EU-systeem TRACES gebruiken. TRACES staat voor 'Trade Control & Expert System'. Na de invoering van TRACES voor bio-certificaten zullen op de lange termijn ook de phytosanitaire certificaten aan TRACES worden toegevoegd.

Het FrischeSeminar, het scholingsplatform van de 'Deutsche Fruchthandelsverband', biedt op 12 oktober 2017 in Bonn actuele en praktijkgerichte achtergrondinformatie over de omgang met TRACES aan. Dit doen zij met het specialistenseminar 'Veilige import van biologische producten uit derde landen'. Wat verandert er voor de import van biologische producten in de EU? Welke actuele problemen treden er na de invoering van TRACES op bij de import van biologische producten in de EU? Hoe functioneert TRACES heel praktisch?

De referenten dr. Jochen Neuendorff van de 'Gesellschaft für Ressourcenschutz', en Johanna Stumpner van 'Büro Lebensmittelkunde & Qualität', zijn erkende deskundigen op het gebied van TRACES. Samen met de deelnemers zullen ze oefeningen met TRACES uitvoeren en bovendien zullen ze laten zien welke fouten er gemaakt kunnen worden bij de importafhandeling.

Het seminar richt zich voornamelijk op bedrijfsleiders en leidinggevenden uit het kwaliteitsmanagement en de inkoop bij fruithandelsbedrijven. Aanmelden kan officieel tot 25 september 2017. Aan de deelname is een attest van de IHK Bonn/Rhein-Sieg verbonden.

Voor meer informatie/aanmelding: www.frischeseminar.de
Publicatiedatum: