Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bio-teelt beslaat 10%
Rheinland-Pfalz: appelen domineren fruitteelt, kersenareaal groeit

Appelen hebben het grootste aandeel aan de fruitteelt in Rheinland-Pfalz, maar de kersenteelt wint aan betekenis: dat zijn de resultaten van het meest recente fruitonderzoek van het Bureau voor de Statistiek van de Duitse deelstaat. Volgens het onderzoek zijn er in de deelstaat 555 bedrijven die op een totaal oppervlak van 3.990 hectare fruitbomen hebben staan voor de beroepsteelt.

Op meer dan één derde van het areaal (1.390 hectare) worden appelen geproduceerd, die overwegend als handappelen verkocht worden. Het ras Elstar ligt met 183 hectare of 17 procent op de eerste plaats van de geteelde appelrassen, gevolgd door Braeburn (15 procent), Gala (13 procent) en Jonagold (10 procent).


Foto: statistik rlp

Kersen worden daarna het meest geteeld en beslaan circa 30 procent van het totale areaal met 1.215 hectare. Daarna volgen pruimen met 884 hectare, mirabellen en reine-claudes met 189 hectare en peren met 163 hectare. In een kleinere omvang worden er ook abrikozen, perziken, kweeperen en walnoten geteeld.

Biologische teelt beslaat circa tien procent

Op circa één tiende van het totale areaal (408 hectare) wordt er volledig biologisch geteeld. Daarbij domineren appelen met 69 procent van het oppervlak.

Teelt geconcentreerd in slechts enkele gebieden

De teelt heeft zich in slechts enkele gebieden geconcentreerd. Bijna de helft van het areaal ligt namelijk ofwel in het district Mainz-Bingen (976 hectare) ofwel in de stad Mainz (912 hectare). In het noorden van Rheinland-Pfalz vindt men vooral in het district Mayen-Koblenz (509 hectare) en in de stad Koblenz (94 hectare) bedrijven met fruitbomenteelt. Daarnaast zijn er nog grotere arealen in de districten Bad-Dürkheim (322 hectare) en Ahrweiler (259 hectare).

Publicatiedatum: 1-9-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Vierdaagse Masterclass kaasmaken met bio-boer David Asher
20-9-2017 Spaanse teler kiest voor biologisch steenfruit
20-9-2017 Amerikaanse bio-sector discussieert opnieuw over teelt op water
19-9-2017 Zwitserland: veel vraag naar bio-kruiden deze zomer
19-9-2017 Biologische Nederlandse thee wint innovatieprijs voor telers
19-9-2017 Irrigatie-advies voor bio-teelten
15-9-2017 Aldi en Lidl ondertekenen duurzame aardappelconvenant
15-9-2017 Vlaamse gedeputeerde bezoekt biologisch tuinbouwbedrijf
14-9-2017 Peter van der Schoot nieuwe voorzitter Comité Bio GroentenFruitHuis
14-9-2017 Eerste biologische dadelgroothandel in Antwerpen
13-9-2017 "Spaanse thuismarkt steeds groter voor mango's en avocado's"
12-9-2017 Ruby Valencia: sinaasappel met smaak en eigenschappen van grapefruit
12-9-2017 Aldi ondertekent duurzame aardappelconvenant
11-9-2017 Hoe biologische gember vrouwenmishandeling in Peru tegengaat
8-9-2017 Jumbo verduurzaamt Nederlands AGF-aanbod
7-9-2017 Azienda Agricola Modica focust zich op bio-teelt
7-9-2017 Boeket van Belgische bio-bloemen rechtstreeks van het veld
7-9-2017 Inschrijving Koning Willem I Prijs en Plaquette van start
7-9-2017 VS: aandeel bio-peren stijgt
6-9-2017 "Uitermate goed kooljaar"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *