Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Appel-gembersap nieuw bij Pajottenlander
"In 30 jaar nog nooit een product geschrapt"

Tholen - Pajottenlander viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. Met de nieuwste creatie Appel-gember komt het aantal sappen in het assortiment van het Belgische bedrijf ook op precies 30 te staan. "In al die jaren hebben we nog nooit een product geschrapt. Daar is Peter heel trots op. De meeste producenten schrappen vaak producten en vervangen deze weer voor nieuwe varianten. Dat hebben wij nog nooit gedaan, we blijven heel trouw. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat wij niet aan de hypes meedoen. Onze eerste sap Appel-vlierbloesem is zelfs nog altijd één van de hardlopers", vertelt Linda Plessers.


Het logo van Pajottenlander in kopergravure.

Waar Pajottenlander in Nederland nog naar een verdeler zoekt, zijn er volgens Linda een aantal winkels in België die het volledige Pajottenlander-gamma aanbieden. "We zijn bezig met een aantal ambassadeurwinkels. In Ninove is er een winkel die alles heeft, dat noemen wij onze ambassadeurwinkel. Dit geldt ook voor Gent en we zijn in overleg met een winkel in Leuven." Naast de Appel-vlierbloesem doet volgens Linda ook de Vitaliteitsdrank van Pajottenlander het erg goed. "Dit is een groentemengeling, die gebaseerd is op het recept van dr. Breuss, een Oostenrijkse natuurarts. Daar voegen wij nog een klein beetje venkel en zuurkool aan toe. Ook onze granaatappelsap is erg populair."


Deze foto is genomen in één van de hoogstamboomgaarden.

Historie

Passie voor ecologie, voor biologische landbouw en hoogstamboomgaarden vormen de wortels van Pajottenlander, een klein familiebedrijf gevestigd in het Pajottenland, een vruchtbare streek in Vlaams-Brabant, ten Zuid-Westen van Brussel. Peter Vandendaele is in 1987 begonnen met fruitteelt. En al snel besloot hij om de overvloedige oogopbrengst tot fruitsappen en andere fruitbereidingen te verwerken. Vanaf het prille begin werd alles 100 procent biologisch geteeld en verwerkt. Door de jaren heen is het assortiment uitgegroeid tot een volledig aanbod fruit- en groentesappen, en fruitbereidingen.


Links de nieuwkomer en rechts Peter.

Nieuw: Appel-gember

De nieuwste toevoeging aan het assortiment van Pajottenlander is dus Appel-gember. "We hebben deze sap ontwikkeld omdat er vraag was naar deze specifieke combinatie. Dit is een pure biologische sap van hoogstam appelen en vers in Nederland geperste gember, met een vleugje citroen. We hebben heel veel geproefd en laten proeven, veel tests gedaan in de winkels. En daarbij zijn we bij een bepaalde verhouding appel en gember uitgekomen. Goed gekoeld is het een verkwikkende drank bij zomerse temperaturen en 's winters is de sap heerlijk als warme drank, door hem op te warmen tot ongeveer 65 °C. Bovendien is de appel-gember ideaal als basis voor allerhande punches en cocktails", aldus Linda.


Rechts het etiket van de Appel-gember.

Komend weekend neemt Pajottenlander met een kleurrijke stand deel aan bio-consumentenbeurs Valériane in Namen expo (1, 2 en 3 september, www.valeriane.be).



Voor meer informatie:

Linda Plessers
Pajottenlander
Kerkstraat 14
1670 Pepingen
+32 (0)236035555
linda@pajottenlander.be
www.pajottenlander.be

Publicatiedatum: 29-8-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-1-2018 Koffieliefhebbers zijn op zoek naar kwaliteit
16-1-2018 Nieuwe look, smaak en filters voor losse-thee-lijn Simon Lévelt
15-1-2018 Twee nieuwe siropen uit Drenthe
15-1-2018 Natrada stelt Lazanou-wijnen voor tijdens Bio-beurs
12-1-2018 Schulp komt met Krachtsap op Bio-beurs
9-1-2018 7-Eleven introduceert lijn biologisch koudgeperste sappen
9-1-2018 Vodka gemaakt van biologische tulpenbollen
8-1-2018 Bio-wijnimporteur Bert Horstman valt in prijzen
20-12-2017 Linzensoep KleinsteSoepfabriek beste soep van het jaar
19-12-2017 Nieuw YouTube-kanaal: 'The Coffee School'
12-12-2017 Geraniums fleuren bio-limonade op
8-12-2017 Richard van der Linden van Coenecoop in Winelife hotlist top 50
8-12-2017 Hollandse cider als toonbeeld voor circulaire economie
6-12-2017 Drents blauwe bessensap als Glühwein
27-11-2017 Nieuw: Rabenhorst 120/80
24-11-2017 Biologisch citroenconcentraat Aldi genomineerd voor Gouden Windei
23-11-2017 Rabenhorst Gember-Mix krijgt Meilleur Produit Bio-erkenning
23-11-2017 Rooibosschaarste door misoogsten Zuid-Afrika
21-11-2017 Bio-bier gedoneerd aan bestolen café
15-11-2017 Theelandschap steeds meer versplinterd

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *