Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Het geheim zit in de houdbaarheid en smaak
Natyra appel 'nieuwe biologische parel'

Het gebeurt niet vaak, maar soms zijn ze er ineens. Appelen die zich kunnen meten met het succes van klassiekers als Elstar en Jonagold. De experts zijn het erover eens; Natyra is de nieuwe biologische parel. Het geheim blijkt verscholen in de houdbaarheid en smaak. 

Afgelopen woensdag, tijdens de eerste Natyra appeldag op de Proeftuin Randwijk, kwamen ruim 70 appeltelers, boomkwekers, handelaren, teeltspecialisten en andere geïnteresseerden bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen, de boomgaarden in Randwijk te bekijken en -natuurlijk- de appelen te proeven.  



Met dat laatste werd direct duidelijk wat het bijzondere is aan Natyra; de houdbaarheid van de appel is uitstekend. De nieuwe oogst komt tenslotte pas in oktober van de bomen en dus werden appelen geproefd die in oktober 2016 geoogst zijn. En wat al uit onderzoek gebleken was, werd door de bezoekers beaamd: ook in het voorjaar en de zomer behoudt de Natyra zijn knapperigheid en zoete smaak. En dat maakt het een zeer geschikte appel voor de tweede helft van het seizoen, wanneer andere Nederlandse appelen niet meer leverbaar zijn. Telers zien de kansen en lieten zich deze dag dan ook uitgebreid voorlichten over het telen van de 'nieuwe biologische parel'.



Alle ins en outs zijn onder de loep genomen

Namens merkeigenaar Fresh Forward, begeleidde Stephan Geerlings de Natyra dag. Diverse professionals en experts waren aanwezig om hun kennis te delen, waaronder Philipp Haug van Föko, onderzoeker Alex van Schaik (WUR), Natyra-telers Tim Moerman en Pieter Jans Jansonius, boomkweker Han Fleuren, Hein Wolff van Nautilus Organic en Kees Vogelaar van Vogelaar Vredehof. Gezamenlijk zetten alle betrokkenen een zeer volledig programma neer. Van houdbaarheidsonderzoeken, teelttechniek en- ervaringen, smaaktesten en boomprijzen tot kansen in afzet. Jan Peeters en Matty Polfliet van Fruitconsult BV verzorgden een uitgebreide rondleiding op de Natyra percelen van de Proeftuin.



Vervolg 4 en 5 oktober

Op woensdag 4 oktober om 15:00 uur vindt er een rondgang plaats op de Natyra percelen van Tim Moerman, Boomgaard ter Linde, Oranjezonweg 3A, 4356 EH Oostkapelle en op donderdag 5 oktober om 16:00 uur zal er een rondgang plaatsvinden op de Natyra percelen op de Proeftuin in Randwijk (Lingewal 1A, 6668 LA, Randwijk). Aanmelden voor deze rondleidingen kan door een mail te sturen naar info@natyra.nl onder vermelding van de gewenste rondgang, de bedrijfsnaam en het aantal personen.


Voor meer informatie: www.natyra.nl

Publicatiedatum: 29-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Vierdaagse Masterclass kaasmaken met bio-boer David Asher
20-9-2017 Spaanse teler kiest voor biologisch steenfruit
20-9-2017 Amerikaanse bio-sector discussieert opnieuw over teelt op water
19-9-2017 Zwitserland: veel vraag naar bio-kruiden deze zomer
19-9-2017 Biologische Nederlandse thee wint innovatieprijs voor telers
19-9-2017 Irrigatie-advies voor bio-teelten
15-9-2017 Aldi en Lidl ondertekenen duurzame aardappelconvenant
15-9-2017 Vlaamse gedeputeerde bezoekt biologisch tuinbouwbedrijf
14-9-2017 Peter van der Schoot nieuwe voorzitter Comité Bio GroentenFruitHuis
14-9-2017 Eerste biologische dadelgroothandel in Antwerpen
13-9-2017 "Spaanse thuismarkt steeds groter voor mango's en avocado's"
12-9-2017 Ruby Valencia: sinaasappel met smaak en eigenschappen van grapefruit
12-9-2017 Aldi ondertekent duurzame aardappelconvenant
11-9-2017 Hoe biologische gember vrouwenmishandeling in Peru tegengaat
8-9-2017 Jumbo verduurzaamt Nederlands AGF-aanbod
7-9-2017 Azienda Agricola Modica focust zich op bio-teelt
7-9-2017 Boeket van Belgische bio-bloemen rechtstreeks van het veld
7-9-2017 Inschrijving Koning Willem I Prijs en Plaquette van start
7-9-2017 VS: aandeel bio-peren stijgt
6-9-2017 "Uitermate goed kooljaar"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *