Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Panalpina Luxemburg ontvangt biolicentie

De transporthub van Panalpina op de luchthaven van Luxemburg (LUX) is officieel door Certysis gecertificeerd voor de verwerking van bio-AGF. Hiermee is Panalpina de eerste en enige gecertificeerde transporteur van verse bioproducten op LUX, één van Europa's drukste luchthavens voor het vrachtvervoer. Daarnaast geeft het certificaat het bedrijf de mogelijkheid om zijn Panalpina Perishables Network verder te ontwikkelen, niet alleen door volumegroei maar ook door te investeren in kwaliteitsprocessen en het toevoegen van waarde aan zijn dienstverlening."Om bio-AGF in de retail te mogen verkopen, moet iedere schakel van de toeleveringsketen gecertificeerd zijn door een controlerende instantie. Als de keten wordt onderbroken, verliest het product het predicaat bio," legt Quint Wilken uit, regiomanager van Panalpina Perishables Europe. 


Zo gebruikt Panalpina Luxemburg als een belangrijke Europese hub voor de import van biologische avocado's uit Latijns-Amerika. Deze worden rechtstreeks vanuit Mexico ingevlogen met Panalpina's Boeing 747-8 vrachtvliegtuig en vervolgens naar hun eindbestemmingen in Europa vervoerd. 

Panalpina beschikt nu over drie door Certysis gecertificeerde hubs op luchthavens in Europa: Londen Heathrow, Amsterdam en Luxemburg. Alle drie deze locaties zijn direct aan de snelweg gelegen waardoor de kortste route tussen vliegveld en opslag gegarandeerd is.

Voor meer informatie:
Panalpina World Transport
M: +31 627 339
lodewijk.vandevosse@panalpina.com
www.panalpina.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018