Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkiezing Beste biologische winkel van Nederland gestart

De verkiezing van de Beste biologische winkel 2018 is gestart. Winkels die tenminste een biologisch aanbod in voeding van 90 procent hebben, kunnen zich aanmelden voor deze verkiezing. De verkiezing vindt plaats in vier categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. Nieuw dit jaar: de aanmoedigingsprijs voor de winkel die het meest onderscheidend presteert op het thema beleving.

Winnaars mogen een jaar lang de titel 'Beste biologische winkel 2018, categorie X' voeren en zijn op die manier een jaar lang het visitekaartje van de branche. De verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en ketenorganisatie Bionext.
 

Waarom deze verkiezing?

Doel van de verkiezing is het ondernemerschap en de innovatiekracht van de biologische winkelier uit te lichten. Dit jaar is het thema klantbeleving. Hoe spelen de biologische winkels daar op in, zowel in de winkel als online? Te denken valt aan productkennis, het adviseren daarin, het organiseren van proeverijen, kookdemo's en klantenavonden, samenwerking met horeca of andere lokale organisaties, transparantie over de herkomst van producten en achtergrondinformatie over de (lokale) boer. De mix van een professionele vakjury, publieksstemmen en hun beoordelingen maken deze verkiezing in de biologische branche uniek.
 

Procedure

De jury nomineert drie winkels in elke categorie. Vanaf november kan het publiek stemmen en gaan de juryleden op bezoek bij de winkels. De mening van de jury telt voor 80 procent mee, de publieksstemmen voor 20 procent.

Welke winkels zich 'Beste biologische winkel van Nederland' mogen noemen, wordt bekendgemaakt op woensdag 17 januari 2018 op de Bio-beurs in Zwolle. Meer informatie over de verkiezing is hier te vinden.

Voor meer informatie:
www.biowinkelvereniging.nl
www.bionext.nl
Publicatiedatum: