"We hebben onlangs een aantal nieuwe biologische producten op de markt gebracht omdat we merken dat de biotrend in Scandinavië met de dag groeit. Om hieraan tegemoet te komen, hebben we ons bio-assortiment in Zweden, Finland en Denemarken uitgebreid. We zien de markt in de Baltische staten de laatste tijd ook groeien", vertelt Fredrik Pettersson van Dole Fresh cuts in Zweden.
Het bedrijf introduceerde recent Crispy Slaw, een variatie op de bekende coleslaw. De producten zijn verpakt in een plastic bakjes en bevatten alle ingrediënten om een smakelijke salade te bereiden, die niet alleen perfect past bij een zomerse barbecue maar in alle seizoenen gegeten kan worden. De salade is in drie varianten verkrijgbaar: Honey Dijon (bio) die bestaat uit een mix van witte kool en wortel met een dressing van honing en Dijon mosterd, Mango Chili, een melange van witte, rode en savooiekool en wortel met een romige chilidressing en Mojo Rojo, op basis van rode kool en wortel met een dressing met een licht rookaroma. De dressings zijn apart verpakt zodat de consument de salade naar eigen smaak met meer of minder dressing aan kan maken.
"We denken dat het Crispy Slaw assortiment in alle seizoenen bij de consument aan zal spreken. Ons piekseizoen loopt echter van Pasen tot halverwege de zomer, ongeacht of we een late of vroege zomer hebben. Wanneer het een mooie zomer is, is de afzet goed, met name omdat mensen dan vaker barbecueën," legt Fredrik uit.
Voor meer informatie:
Fredrik Pettersson
Dole Fresh Cuts
Tel: +46 42 249600
fredrik.pettersson@saba.se
www.dole.se