Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Dole Fresh breidt bio-assortiment Scandinavische markt uit

Om aan de groeiende consumentenvraag naar meer biologische producten te beantwoorden, heeft Dole Zweden zijn bio-aanbod uitgebreid. 




"We hebben onlangs een aantal nieuwe biologische producten op de markt gebracht omdat we merken dat de biotrend in ScandinaviŽ met de dag groeit. Om hieraan tegemoet te komen, hebben we ons bio-assortiment in Zweden, Finland en Denemarken uitgebreid. We zien de markt in de Baltische staten de laatste tijd ook groeien", vertelt Fredrik Pettersson van Dole Fresh cuts in Zweden. 

"We zijn al sinds 2009 op de Baltische markt actief. Toen we de markt betraden, waren het zware tijden, in de loop der jaren is de economische situatie verbeterd en zo ook de vraag naar nieuwe producten, waaronder bioproducten. Toen we net begonnen waren, was het onmogelijk om onze producten in de zomermaanden af te zetten vanwege de grote aanvoer van lokaal geteelde, goedkope groenten. Tegenwoordig daalt de vraag in de zomer nog steeds maar zetten we desondanks goede volumes af."


Het bedrijf introduceerde recent Crispy Slaw, een variatie op de bekende coleslaw. De producten zijn verpakt in een plastic bakjes en bevatten alle ingrediŽnten om een smakelijke salade te bereiden, die niet alleen perfect past bij een zomerse barbecue maar in alle seizoenen gegeten kan worden. De salade is in drie varianten verkrijgbaar: Honey Dijon (bio) die bestaat uit een mix van witte kool en wortel met een dressing van honing en Dijon mosterd, Mango Chili, een melange van witte, rode en savooiekool en wortel met een romige chilidressing en Mojo Rojo, op basis van rode kool en wortel met een dressing met een licht rookaroma. De dressings zijn apart verpakt zodat de consument de salade naar eigen smaak met meer of minder dressing aan kan maken. 





"We denken dat het Crispy Slaw assortiment in alle seizoenen bij de consument aan zal spreken. Ons piekseizoen loopt echter van Pasen tot halverwege de zomer, ongeacht of we een late of vroege zomer hebben. Wanneer het een mooie zomer is, is de afzet goed, met name omdat mensen dan vaker barbecueŽn," legt Fredrik uit. 

"Het rustigste seizoen staat echter voor de deur. Wanneer de dagen in oktober en november grauwer en korter worden, schakelen consumenten over op knolgewassen zoals wortelen en aardappelen en kiezen ze ook vaker voor groenten zoals kool. We bekijken momenteel ook of we meer kunnen bieden op het gebied van soepproducten, zoals soepmixen om onze afzet gedurende de wintermaanden te vergroten. We hebben echter nog niets concreets. Rondom de Kerst en Oud en Nieuw trekt de markt voor onze slamelanges weer aan, vooral in januari wanneer iedereen gezond gaat eten om de kilo's die er tijdens de feestdagen aan zijn gekomen weer kwijt te raken!"

Voor meer informatie:
Fredrik Pettersson
Dole Fresh Cuts
Tel: +46 42 249600
fredrik.pettersson@saba.se
www.dole.se

Publicatiedatum: 23-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 "Bio-champignons zijn in Frankrijk een hype"
25-5-2018 Biologische groenten gekweekt voor voedselbank
24-5-2018 "Prettige aan bio-landbouw is de samenwerking met de natuur"
24-5-2018 "Door de droogte hebben we weinig onkruid"
24-5-2018 Voorjaar warm genoeg voor paksoi van buiten
24-5-2018 Velddemonstraties mechanische onkruidbestrijding in Noord-Nederland
24-5-2018 Deens bio-landbouwareaal groeit naar 245.000 hectare
23-5-2018 Biologisch boeren in Zeeland: "Het blijft een beetje aanmodderen hier"
23-5-2018 "Wij bieden grote diversiteit dankzij internationale recepten"
23-5-2018 Eerste Peruaanse bio-granaatappelen in Duitsland
22-5-2018 Nieuwe locatie boerderijwinkel biedt vijf keer zoveel ruimte
22-5-2018 Spanje: bioteelt in het bos
22-5-2018 San Marino gaat voor volledig biologisch
18-5-2018 Zeeuws bio-echtpaar legt voedselbos aan
18-5-2018 Biologische insecticide Carpovirusine EVO2 effectief tegen fruitmot
18-5-2018 Bessen plukken bij de Vlaamse bioboer
18-5-2018 Suriname: Ressortleiders DOAB volgen verdiepingscursus bio-landbouw
18-5-2018 AlmerŪa wil areaal biologische kasteelt verdubbelen
18-5-2018 Denemarken: Biologische landbouw heeft groene wensen voor nieuwe minister
18-5-2018 Nooit eerder waren er zoveel bio-bedrijven in Zwitserland

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *