Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Dragende rol voor jongeren in allergeenvrije foodtruck op Lowlands
"Sluit mensen met allergie niet buiten"

Tholen - Vrij Voedsel kan weer terugkijken op een geslaagde editie van Lowlands. Een groot deel van het aanbod in de allergeenvrije foodtruck van Kookstudio De Laurier is biologisch, maar Vrij Voedsel focust zich op de festivalgangers die kampen met een voedselovergevoeligheid. Daarom serveren de medewerkers allerlei glutenvrije, vegetarische, lactosevrije en notenvrije gerechten. "Het concept is absoluut een succes. Ik wil graag opkomen voor mensen die kampen met een allergie. Ik wil bijvoorbeeld best meegaan in de vegan-trend, maar dat is een keuze. Mensen met bijvoorbeeld een noten-, gluten-, of lactose-allergie hebben geen keus en deze mensen mogen niet buitengesloten worden", aldus ZoŽ Verloop van Kookstudio De Laurier.



ZoŽ heeft dit festivalseizoen de verantwoordelijkheid over de foodtruck overgedragen aan haar 20 jaar oude zoon Wap. "Het was een geweldige editie van Lowlands. Voor het eerst stonden alleen jongeren in onze foodtruck. Daar krijgen we het hele seizoen al goede reacties op. Mijn zoon heeft zijn drive 'Doe maar lekker' in alle opzichten in zijn vingers. Wat ik van tevoren niet had bedacht is dat we juist opvallen door een foodtruck te hebben met jongeren met een toekomstperspectief.  De rol van jongeren in de foodtruckbranche is echt vernieuwend en heeft een heel positieve invloed."
 
Joram, vriend van Wap, heeft de leiding over de keuken en zijn kennis opgedaan bij ZoŽ. Ze krijgen ondersteuning van de chefs van Kookstudio De Laurier. "Zij helpen de jongeren op weg en zijn er om ze van advies te voorzien." Met name de gnocchi was erg populair, meent ZoŽ. "En ook de XX wraps vonden weer gretig aftrek. Die lopen altijd goed. En omdat we dit jaar met de foodtruck stonden in plaats van met de Vrij Voedsel-tent konden we wat minder verschillende gerechten aanbieden. Daarom besloten we de gnocchi niet alleen als diner, maar ook als snack aan te bieden. Dan konden ze een halve portie bestellen. Het concept waarmee we ťťn gerecht als snack en als hoofdgerecht aanbieden sloeg geweldig goed aan."
 

Linksonder de Editor Gnocchi. De namen van de gerechten waren dit keer deels gebaseerd op de line-up van het festival.

ZoŽ geeft aan dat een 100% biologisch aanbod voor Vrij Voedsel niet haalbaar is. "Dit is qua inkoop nog te duur. Aan de prijzen merk ik duidelijk dat de combinatie tussen biologisch en gluten- of lactosevrij echt nog in ontwikkeling is." Openheid over de herkomst van de producten en in het gehele concept is voor ZoŽ erg belangrijk. "Ik weet dat elke stap die ik maak ook echt waar is."
 

Nieuwe concepten binnen kookstudio

Dankzij de overdracht aan haar zoon heeft ZoŽ wat meer tijd om nieuwe concepten binnen Kookstudio De Laurier te ontwikkelen. "We gaan ons nog meer richten op geheel allergeenvrije kooklessen en starten met een geheel allergeenvrije cateringservice. Hierbij wil ik niet alleen de gastvrouw of -heer of een enkele gast een glutenvrije maaltijd aanbieden, maar gewoon alle aanwezigen. En ik garandeer dat de gasten het verschil niet zullen merken." Ze betreurt dat de beeldvorming over glutenvrij nog niet altijd positief is. "Het lijkt wel of we gluten nog uit de geitenwollen sok moeten halen."

Voor meer informatie:

Kookstudio De Laurier
Facebook Kookstudio De Laurier
Facebook Vrij Voedsel
T: 020 6220334
info@delaurier.nl
www.delaurier.nl

Publicatiedatum: 23-8-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *