Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denemarken: interactieve landkaart zet bio op politieke agenda

De Deense belangenorganisaties Økologisk Landsforening en Kost & Ernæringsforbundet grijpen de Deense gemeentelijke en regionale verkiezingen op 21 november aan om bio op de politieke agenda te krijgen. Ze zijn daarvoor een landelijke campagne gestart onder de naam 'ØkoValg2017'. Op de landingpage kunnen stemmers een interactieve map van Denemarken raadplegen en precies terugvinden hoe de plaatselijke politici denken over biologisch. Ook worden er voor zowel kiezers als bestuurders suggesties aangedragen om het aandeel biologisch in hun regio te vergroten.



Paul Holmbeck, directeur van Økologisk Landsforening: "We willen stemmers meegeven wat de biosector voor hun gemeenschap kan betekenen. Overal in Denemarken werken politici van alle partijen aan meer zichtbaarheid voor bio. Voor natuurbehoud, schoon drinkwater, maar ook voor een gezonde bedrijfsontwikkeling en het ontwikkelen van toekomstbestendige landbouw, wordt de biosector vaker aangewend."

Voor meer informatie: www.okologi.dk
Publicatiedatum: