Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Tamari Protein Steak van Bertyn gebruikt voor dit gerecht"

Café Ter Marsch zet vegetarische steak tartare van seitan op de kaart

Sinds maandag 14 augustus is Café Ter Marsch in Rotterdam een nieuw vegetarisch gerecht rijker. In samenwerking met de blog De Hippe Vegetariër werd een vegetarische steak tartare aan het menu toegevoegd. Deze samenwerking is het resultaat van de Blogger Summer Vega Challenge waarbij bloggers werden uitgedaagd om een recept te delen op social media voor een nieuw zomers vegetarisch gerecht voor Café Ter Marsch. De vegetarische steak tartare van de blog De Hippe Vegetariër behaalde de meeste likes en de hoogste punten bij de professionele jury onder leiding van chef Olaf Oldenburg. "Een verrassend vegetarisch gerecht met een bite en een zomerse touch door de combinatie met tomaat en mango die smaakt naar meer", aldus chef Oldenburg.


Verrassende vegetarische variant

Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër ontwikkelde de steak tartare tijdens het experimenteren met seitan in haar recepten. "De seitan geeft de steak tartare een uniek vlezige structuur, heerlijk mediterraans met de zongedroogde tomaatjes en tegelijk fris en lichtzoet door de mango. Ik vond het heel leuk om van een typisch vleesetersgerecht een verrassende vegetarische variant te maken. Voor dit gerecht gebruikte ik de Tamari Protein Steak van Bertyn, de bekendste maker van authentieke seitan in Nederland: een eiwitrijke plantaardige seitansteak op basis van biologische spelt. De eiwitten zijn afkomstig van speltbloem én speltmeel. Het meel wordt toegevoegd omdat het vezelrijk is en zo bijdraagt aan een gezonde darmtransit. Spelt is een oergraan dat niet alleen rijk is aan eiwitten maar ook aan andere voedingsstoffen, zoals vitamine E en B, foliumzuur en ijzer."

Het winnende gerecht staat vanaf heden op de kaart bij Café Ter Marsch. Daarnaast verloot De Hippe Vegetariër een Summer Vega Diner bij Café Ter Marsch voor twee personen onder zijn/haar volgers. Houdt hiervoor de blog in de gaten via de social media kanalen van De Hippe Vegetariër.

Over de familie Ter Marsch

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand het glas-in-loodraam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van oudsher een ambachtelijke Vleeschhouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot 'Beste Burgerbar van Amsterdam'. De jongste telg in de familie is Café Ter Marsch die zich vanaf begin dit jaar tevens in de Witte de Withstraat in Rotterdam bevindt. Een hotspot voor lunch, diner en borrel met klassieke cocktails, verschillende wijnen op glas, befaamde kippetjes van de houtskoolgrill en legendarische borrelhappen.

Naast hoogkwalitatieve vleesgerechten serveert Ter Marsch tevens smaakvolle vegetarische gerechten. Ter Marsch & Co Amsterdam heeft een Vega Burger op het menu gemaakt met kikkererwten patty, sla, zoet/zure tomaat, biet, zwarte rijst noodle en gorgonzola custard. Bij Café Ter Marsch prijkt nu de vegetarische steak tartare op de kaart.

Voor meer informatie: www.noble-house.tk
Publicatiedatum: