Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Tamari Protein Steak van Bertyn gebruikt voor dit gerecht"
Café Ter Marsch zet vegetarische steak tartare van seitan op de kaart

Sinds maandag 14 augustus is Café Ter Marsch in Rotterdam een nieuw vegetarisch gerecht rijker. In samenwerking met de blog De Hippe Vegetariër werd een vegetarische steak tartare aan het menu toegevoegd. Deze samenwerking is het resultaat van de Blogger Summer Vega Challenge waarbij bloggers werden uitgedaagd om een recept te delen op social media voor een nieuw zomers vegetarisch gerecht voor Café Ter Marsch. De vegetarische steak tartare van de blog De Hippe Vegetariër behaalde de meeste likes en de hoogste punten bij de professionele jury onder leiding van chef Olaf Oldenburg. "Een verrassend vegetarisch gerecht met een bite en een zomerse touch door de combinatie met tomaat en mango die smaakt naar meer", aldus chef Oldenburg.


Verrassende vegetarische variant

Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër ontwikkelde de steak tartare tijdens het experimenteren met seitan in haar recepten. "De seitan geeft de steak tartare een uniek vlezige structuur, heerlijk mediterraans met de zongedroogde tomaatjes en tegelijk fris en lichtzoet door de mango. Ik vond het heel leuk om van een typisch vleesetersgerecht een verrassende vegetarische variant te maken. Voor dit gerecht gebruikte ik de Tamari Protein Steak van Bertyn, de bekendste maker van authentieke seitan in Nederland: een eiwitrijke plantaardige seitansteak op basis van biologische spelt. De eiwitten zijn afkomstig van speltbloem én speltmeel. Het meel wordt toegevoegd omdat het vezelrijk is en zo bijdraagt aan een gezonde darmtransit. Spelt is een oergraan dat niet alleen rijk is aan eiwitten maar ook aan andere voedingsstoffen, zoals vitamine E en B, foliumzuur en ijzer."

Het winnende gerecht staat vanaf heden op de kaart bij Café Ter Marsch. Daarnaast verloot De Hippe Vegetariër een Summer Vega Diner bij Café Ter Marsch voor twee personen onder zijn/haar volgers. Houdt hiervoor de blog in de gaten via de social media kanalen van De Hippe Vegetariër.

Over de familie Ter Marsch

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand het glas-in-loodraam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van oudsher een ambachtelijke Vleeschhouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot 'Beste Burgerbar van Amsterdam'. De jongste telg in de familie is Café Ter Marsch die zich vanaf begin dit jaar tevens in de Witte de Withstraat in Rotterdam bevindt. Een hotspot voor lunch, diner en borrel met klassieke cocktails, verschillende wijnen op glas, befaamde kippetjes van de houtskoolgrill en legendarische borrelhappen.

Naast hoogkwalitatieve vleesgerechten serveert Ter Marsch tevens smaakvolle vegetarische gerechten. Ter Marsch & Co Amsterdam heeft een Vega Burger op het menu gemaakt met kikkererwten patty, sla, zoet/zure tomaat, biet, zwarte rijst noodle en gorgonzola custard. Bij Café Ter Marsch prijkt nu de vegetarische steak tartare op de kaart.

Voor meer informatie: www.noble-house.tk

Publicatiedatum: 22-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 Vegetafel en Vegenement verhuizen terug naar Rotterdam
24-4-2018 Franse regering verbiedt vleesbenaming op vleesvervangers
16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteïnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 Vegetariërsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariërs naar de biologische slager
8-3-2018 KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees
7-3-2018 'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creëren
5-3-2018 "Consumenten kopen graag voeding waar zeewier in zit"
5-3-2018 Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
1-3-2018 "Veel variatie mogelijk met seitan"
30-1-2018 ‘Kaas’ van amandelen en cashewnoten
26-1-2018 "Zeewier maakt samenleving duurzamer"
23-1-2018 Diverse bio-partners voor De Nationale Week Zonder Vlees
16-1-2018 "Miljarden nodig voor transitie naar plantaardig voedsel"
12-1-2018 "Laten zien hoe veelzijdig Bertyn seitan is"
8-1-2018 Jackfruit: ontdekking voor de Vegan keuken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *