Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Oogst bio-granen bijna afgerond

Momenteel is ruim 90% van de bio-granen geoogst. Over de opbrengsten per hectare ontvangt Agrifirm wisselende geluiden als gevolg van droogte en percelen met veel onkruid. Het nog te oogsten areaal van 10% bestaat uit EKO tarwe, EKO haver en gerst in omschakeling. Over het algemeen heeft Agrifirm tot nu toe een mooie kwaliteit graan ontvangen, waarmee het mooie aansluiting vindt op de markt. Ondanks het slechte weer is het graan met redelijk goede vochtgehaltes binnengekomen. Het gemiddelde vochtpercentage bedroeg 16,4%.

De vochtige partijen droogt Agrifirm terug naar het door afnemers gewenste vochtgehalte van 15%. Extreem vuile partijen met bijvoorbeeld onkruid worden eerst opgeschoond voordat het wordt gedroogd. Zo worden die partijen weer geschikt voor afzet in het humane circuit en haalt Agrifirm ook uit die partijen het maximale rendement voor haar telers.

Vochtgehaltes

EKO tarwe: 16,5%
EKO haver: 18,4%
EKO spelt: 15,3%
Demeter spelt: 14,6%
Omschakel tarwe: 14,6%
Omschakel gerst: 14,8%

Bron: Agrifirm
 

Publicatiedatum: 18-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Bio-koekjes voor Nijmeegse Vierdaagse
18-7-2018 "Mijn taarten wonnen aan smaak door de biologische ingrediŽnten"
12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Okť FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *