Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Oogst bio-granen bijna afgerond

Momenteel is ruim 90% van de bio-granen geoogst. Over de opbrengsten per hectare ontvangt Agrifirm wisselende geluiden als gevolg van droogte en percelen met veel onkruid. Het nog te oogsten areaal van 10% bestaat uit EKO tarwe, EKO haver en gerst in omschakeling. Over het algemeen heeft Agrifirm tot nu toe een mooie kwaliteit graan ontvangen, waarmee het mooie aansluiting vindt op de markt. Ondanks het slechte weer is het graan met redelijk goede vochtgehaltes binnengekomen. Het gemiddelde vochtpercentage bedroeg 16,4%.

De vochtige partijen droogt Agrifirm terug naar het door afnemers gewenste vochtgehalte van 15%. Extreem vuile partijen met bijvoorbeeld onkruid worden eerst opgeschoond voordat het wordt gedroogd. Zo worden die partijen weer geschikt voor afzet in het humane circuit en haalt Agrifirm ook uit die partijen het maximale rendement voor haar telers.

Vochtgehaltes

EKO tarwe: 16,5%
EKO haver: 18,4%
EKO spelt: 15,3%
Demeter spelt: 14,6%
Omschakel tarwe: 14,6%
Omschakel gerst: 14,8%

Bron: Agrifirm
 

Publicatiedatum: 18-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling
17-11-2017 Exclusief in BelgiŽ: bio-marsepein van HygiŽna
16-11-2017 Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
10-11-2017 Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
9-11-2017 Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
6-11-2017 Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
3-11-2017 Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
27-9-2017 Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *