Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst

Jorrit van Engen had op zijn achtste al zijn roeping geworden: hij zou bakker worden. Zo gezegd zo gedaan. Hij kwam terecht bij biologische bakkerij Driekant in Zutphen. Daar ontdekte hij zijn ware passie: de markt op gaan met een mobiele houtoven. Zijn voorkeur voor biologisch nam hij daarin mee. Een 'rijdend theater' met het publiek als zijn podium. Hij zou zijn pop-up bakkerij voor geen goud willen inruilen. "Het spel met de elementen, het niet-weten wat er komt, het improviseren...", zomaar een kleine greep uit zijn drijfveren.

In dit uitgebreide artikel op Bakkerswereld vertelt Jorrit gepassioneerd over zijn beweegredenen.

Bron: Bakkerswereld



Publicatiedatum: 21-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt
12-6-2017 "Jammer dat Skal niet meer in staat is om mee te denken"
6-6-2017 Basisprijs bio-graanpool Agrifirm bedraagt 338,78 euro per ton baktarwe
24-5-2017 Bio-granen op windkracht
19-5-2017 Zeeuwse bio-bakker zet haar deuren wagenwijd open
12-5-2017 Buiteman introduceert biscuits met gerijpte Goudse kaas&bieslook
1-5-2017 Belgen bakken bio-brood met buitenlands bakgraan
28-4-2017 "Geen molen verwerkt grondstoffen zo zuiver als de Treffler molen"
19-4-2017 Tritordeum: graan met 40% minder gluten-eiwitten dan tarwe
10-4-2017 Nominatie voor bio-baktarwe uit de Groningse Graanrepubliek
10-4-2017 "Bio-certificaat hoeft geen grote drempel te zijn"
20-3-2017 Stadsbakkerij Broodt bakt culinair brood voor restaurant De Lindehof
20-3-2017 Desembroden met een moderne kijk op de toekomst
16-3-2017 Kunstmest bij gangbare tarweteelt goed voor 40% CO2-uitstoot

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *